Persoane necunoscute din conducerea UDMR Mures au falsificat o serie de documente pentru a se putea descotorosi de mai multi angajati. Fapta, adusa la cunostinta Politiei municipiului Targu-Mures la inceputul acestui an, a fost confirmata in urma constatarilor tehnico-stiintifice ale anchetatorilor.

"Prin constatarile tehnico-stiintifice si de natura criminalistica s-a stabilit ca semnaturile nu apartineau titularilor, deci din punctul nostru de vedere s-au confirmat cele reclamate de femeie. Avem de-a face cu un fals", a declarat adjunctul sefului Politiei municipale, Magyari Istvan. Acesta a spus, insa, ca omenii legii nu sunt in masura in acest moment sa identifice autorii falsului.

"Nu se pot identifica pentru ca este vorba de niste semnaturi ilizibile, cercul de suspecti este prea vast si nu se poate stabili cu certitudine autorul, desi noi am luat probe de semnatura de la mai multe persoane", a adaugat Magyari.

Mai mult, potrivit aceleiasi surse, in afara reclamantei, celelalte persoane ale caror contracte de munca au fost desfacute prin utilizarea semnaturii false au refuzat sa colaboreze cu politistii, sustinand ca ele "nu vor sa mai aiba de-a face cu UDMR".

Nu in ultimul rand, politistii au mentionat ca se lovesc de inca un obstacol. Este vorba de refuzul partilor interesate, inclusiv al reclamantei, de a plati o expertiza grafologica, singura care ar putea fi folosita ca proba in instanta, dar pentru realizarea careia trebuie achitata in avans suma de 12,5 milioane de lei vechi.

Filiala UDMR, in atentia Politiei Economice

Plangerea penala depusa la Politie de Olga Bockel a fost completata de curand de reclamanta cu noi aspecte care, daca vor fi confirmate de ancheta, vor atrage sanctionarea penala a mai multor persoane din conducerea filialei UDMR.

Daca initial era vorba doar de fals in acte oficiale, se pare ca femeia a dezvaluit si o serie de infractiuni de natura economica, ce ar fi fost savarsite de cei din conducerea organizatiei judetene.

"S-a facut o completare la plangerea initiala. Tot femeia respectiva reclama infractiuni de natura eco-nomica si, in consecinta, noi am inaintat dosarul spre solutionare la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mures", a mai declarat Magyari Istvan.

El a adaugat ca se asteapta solutionarea acestei laturi a plangerii, care ar putea sa aduca elemente noi si in legatura cu acuzatiile initiale de fals si uz de fals.

Liderul filialei UDMR, Kelemen Attila, a pasat, insa, problema in ograda vicepresedintelui executiv al organizatiei, Brassai Zsombor. Acesta din urma a refuzat sa faca vreun comentariu si sustine ca nu au primit nimic oficial de la Politie, nici in legatura cu constatarea tehnico-stiintifica, prin care este stabilit falsul, si nici vizavi de noile aspecte reclamate de Olga Bockel.

In luna martie a acestui an, o scrisoare anonima ne aducea la cunostinta faptul ca in cadrul UDMR Mures ar fi fost depistate o serie de documente falsificate, respectiv cereri de desfacere a contractelor individuale de munca, folosite in februarie 2005 pentru scoaterea din schema a mai multor angajati. Aceste acuzatii au fost, insa, respinse si atunci de conducerea filialei muresene a Uniunii.