Nimic nu se compara in timpul verii cu placerea de a bea o bere sau de a manca o inghetata la cafe trotuar in centrul orasului. Cum da caldura, patronii scot in fata localurilor mese si scaune cu design atractiv, rustic sau futurist, pentru atragerea clientilor.

Multi dintre managerii teraselor clujene spun ca au luat modelul de la straini, unde toti prefera sa stea la aer curat atunci cand au un pic de timp liber.

Dupa ce s-a intors din strainatate, Ion Danciu nu a mai stat pe ganduri si a amenajat un cafe trotuar chiar in centrul Clujului.

‘‘Oamenii au nevoie de asa ceva si daca cineva umbla in strainatate, vede ca in orice loc posibil unde se poate instala o masa si doua scaune, oamenii prefera sa stea la aer, sa priveasca trecatorii si sa se bucure de o cafea, o bere sau un suc in aer liber pentru ca mai presus de toate e vara, e cald.

Si daca lumea apreciaza inseamna ca e ceva binevenit pentru consumatori’‘, este de parere patronul clujean.

Terasele, cu umbrele viu colorate, cu muzica buna si servire prompta, dar si cele exotice cu specific oriental ori sud american, sunt cautate nu doar de catre clujeni, ci si de cei veniti de pe alte meleaguri. Iar cand barmanul spune ca in pretul consumatiei intra si narghila atunci nu mai stai pe ganduri. Ocupi locul cel mai bun.

‘‘Este o cafenea arabeasca, imi place sa vin sa ascult muzica, imi place decorul de aici, mai ales ca ma simt ca acasa cu familia mea si cu prietenii mei din Tunisia’‘, ne-a spus zambind un client.

Cafe-trotuarurile sunt o afacere buna pentru patroni, clientii vin pe tot parcursul zilei, seara numarul de mese si scaune trebuie suplimentat, iar profiturile cresc. Pe de alta parte, nici clientii nu o duc rau, atat barbatii cat si femeile delectandu-se cu imaginile pline de viata pe care le ofera strada.