Filiala clujeana a PSD este nemultumita de activitatea primarului Emil Boc, care nu si-a onorat inca angajamentul de a finaliza strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca. PSD Cluj reclama si problema regiilor si a investitorilor din alte judete.

PSD Cluj nu este de acord cu actuala strategie de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca si contesta vehement faptul ca aceasta nu a fost nici acum aprobata. Alexandu Cordos, consilier judetean PSD, afirma ca “nefiind finalizat un proiect urbanistic general, nu stim unde realizam centre industriale sau zone verzi”.

O nemultumire majora vine din faptul ca foarte multe licitatii, concesionari si incredintari se fac in favoarea unor firme din afara Clujului, iar banii se duc astfel in alta parte a tarii. Gheorghe Vuscan, consilier PSD, sustine ca ar trebui impuse niste restrictii in caietele de licitatii, cum ar fi obligativitatea firmelor sa aiba un sediu fiscal in Cluj.

Alexandru Cordos a adus in atentie problema regiilor, in special Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP), pe care o considera o capusa pentru Consiliul Local. Consilierul judetean PSD sustine ca Regia primeste fonduri cu care nu mai face nimic, pentru ca spatiile verzi, salubrizarea sau ecarisajul apartin acum altor firme.

Cordos reclama ca de doi ani de zile, edilii sefi ai judetului refuza sa discute pe tema regiilor.