Politistii Biroului Investigatii Criminale din Mangalia au intocmit documentatia necesara pentru a da in urmarire locala, iar in cateva zile si in urmarire generala pe Valentin Pascalnii, de 39 de ani, din Constanta, administrator al unei societati comerciale ce detine o agentie de casting si o scoala de manechine/fotomodele, care se sustrage la ora actuala urmaririi penale.

Acesta, in luna decembrie a anului trecut, in urma organizarii unui concurs de „miss“ si „mister“ dedicat copiilor din localitate („Fulg de Nea”), a incheiat cu mai multi parinti contracte de colaborare pentru reclame publicitare, prin care se angaja sa desfasoare cursuri de modelling cu micutii acestora.

„De atunci, de la finele lui 2005, parintii care au achitat sume de bani cuprinse intre 100 si 125 de euro pentru fiecare copil, nu au mai auzit de Valentin Pascalnii.

In urma cu cateva zile, unul dintre acestia a depus o plangere oficiala la politie si, in urma anchetei pe care o avem in derulare am stabilit ca este vorba despre sase pagubiti, suma totala fiind de 750 de euro”, ne-a declarat inspector principal Razvan Ion, din cadrul Biroului Investigatii Criminale Mangalia.

„Am incercat sa dam de urma lui Pascalnii, dar acesta nu mai raspunde pe nici unul dintre telefoanele mobile. Am primit in schimb mai multe sms-uri prin care acesta ne transmite ca va fi in localitate la o anumita data, insa de fiecare data ne-am dat seama ca nu este adevarat. La adresa pe care o stiau parintii nu mai locuieste nimeni de mai bine de cinci ani”.

Pentru suma stransa de la parinti - deocamdata este vorba despre 750 de euro, acesta nu le-a eliberat nici un document fiscal, desi contractele le-au fost incheiate in numele firmei al carei administrator este.

Teparul, cunoscut pe internet

Pe Internet, numele lui Valentin Pascalnii apare pe mai multe forumuri ale site-uri ale comunitatilor romanesti din dispora, acesta postand anunturi de genul „sunt impresarul unui grup de copii care vrem sa vizitam...” (aici urmeaza tara din care face parte comunitatea respectiva). „Avem un program artistic de 90 de minute de traditie romaneasca... muzica populara, dansuri din toata Romania. Folclor autentic, laureati la festivalurile de gen, au in program si etno... au varste cuprinse intre 9 si 14 ani, sunt frumosi... costume populare etc. Avem resurse financiare sa ajungem acolo, dar vrem o persoana care sa ne faciliteze invitatii si un program, nu vrem bani pentru reprezentatiile noastre, doar sa platim salile...“.