Inundatiile inregistrate, la sfarsitul saptamanii trecute, in mai multe sate apartinand de orasul muresean Iernut ar fi putut provoca adevarate catastrofe. Asta, pentru ca retelele de alimentare cu gaz s-au fisurat in mai multe puncte, existand riscul de producere a unor explozii.

In ciuda reclamatiilor si a sesizarilor facute de localnici si de primarul orasului, Vasile Cornea, echipele de interventie ale "E.On Gaz" Romania (care a preluat fosta companie "Distrigaz Nord" Ð n.r.) au lasat gazul sa se piarda prin retelele afectate de inundatii timp de cinci zile, fara a interveni in vreun fel.

Edilul sustine ca pentru a pune in miscare echipele de interventie, in conditiile in care exista chiar si pericolul producerii unor explozii in zonele afectate de inundatii, a fost nevoie de interventii la nivel inalt in cadrul companiei "E.On Gaz" Romania.

Cornea a mai declarat ca inlaturarea efectelor produse de viituri se face anevoios, deoarece administratia locala nu dispune de cele necesare.

In urma cu o saptamana, ploile torentiale au provocat inundatii de amploare in zona Iernutului, unde au fost afectate 14 case si 357 gospodarii.