Celebrele carti postale cu premierul Tariceanu au fost distribuite deja, la sedinta Comisiei Consultative de saptamana trecuta, in aproape toate localitatile judetului, primariile, consiliile locale si institutiile publice deconcentrate avand obligatia sa se ocupe de distribuirea acestora.

Reamintim ca Institutia Prefectului Salaj a primit de la Agentia de Strategii Guvernamentale un numar de 96.000 de carti postale si 20 de afise promotionale. Primarul orasului Cehu Silvaniei, Vasile Cuceu, a spus ca zilele trecute a primit fluturasii, iar distribuirea se va face prin oras, „de la om la om”.

Intrebat daca acesti fluturasi vor fi distribuiti prin cutii postale, Cuceu a spus ca „nu facem asa ceva”. Primarul comunei Mesesenii de Jos, Sandu Bercean, a spus ca a primit „15 cm grosime” de fluturasi. „Le-am pus in punctele unde merg oamenii, respectiv la magazine, laptarii etc”. Bercean a spus ca aceasta e o modalitate convenabila de distribuire.

„Sa-mi platesc personal in plus? Nu avem bani pentru asa ceva. Cred ca in loc sa fi facut poze, mai bine ne-ar fi dat banii sa eliminam efectele calamitatilor. Facem propaganda pentru ce? Pentru nerealizari?”, a conchis primarul Bercean. Fluturasii au ajuns si in Camar, spre exemplu.

Viceprimarul Szabo Levente a spus ca distribuirea acestora se va face prin personalul angajat in baza Legii 74, in punctele unde exista un aflux de populatie, cum ar fi laptariile de exemplu. „Distribuirea lor nu este o problema pentru noi”, a mai spus Szabo. La Crasna, secretarul Veturia Lazar a spus ca nu stie nimic de fluturasi.