Un joc video nastrusnic, creat de un tanar timisorean, in care presedintele Traian Basecu porneste in cucerirea Galaxiei, a agitat spiritele in randul politicienilor nostri. Consiliul pentru Combaterea Discriminarii nu exclude posibilitatea actionarii in instanta a creatorului acestui joc.

Politicienii clujeni considera insa ca ignorarea aparitiei pe piata a jocului ar fi o solutie mai buna decat interzicerea lui.

Un joc video creat de un tanar timisorean a starnit reactia politicienilor clujeni. Jocul numit “Romanii in spatiu” a atras si atentia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii care vede posibila intentarea unui proces persoanei care l-a creat.

In joc, romanii se bat cu maghiarii si cu “orice scursura nonromana”, Ceausescu este stapan al planetei si-i lasa in seama lui Traian Basescu cucerirea Galaxiei. Alexandru Duta, autorul jocului, spune ca actiunile antimaghiare reprezinta doar zece la suta din misiunile pe care le-a imaginat pentru romani. Reactia politicienilor locali este transanta.

Deputatul Partidului Democrat Daniel Buda este de parere ca “acest joc e o porcarie. Trebuie sa intelegem ca maghiarii sunt conationalii nostri si trebuie sa convietuim cu ei, nu sa-i impuscam fie si pe calculator.”

Deputatul Partidului National Liberal Horea Uioreanu opineaza si el ca “e un joc absurd, e genul de joc care nu distreaza pe nimeni”. Intrebat daca vede oportuna scoaterea jocului de pe piata, Uioreanu prognozeaza ca interdictia va spori curiozitatea publicului, motiv pentru care “ar trebui mai bine sa fie ignorata creatia tanarului timisorean”.

In ce il priveste pe reprezentantul UDMR Andras Mate acesta ne-a declarat ca se afla la Strasbourg si nu este la curent cu ce se intampla in tara, motiv pentru care nu se poate exprima oficial in aceasta problema.

Deputatul Partidului Conservator Petru Calian catalogheaza jocul drept o initiativa de prost gust, nepotrivita. “Trebuia sa-i numeasca martieni”, a declarat deputatul referindu-se la “inamicii romanilor din spatiu”, gasind ca desemnarea etnicilor maghiari ca inamici ai flotei stelare basesciene este una “nefericita”.

Chiar daca este vorba de un simplu joc, clasa politica romaneasca a avut o reactie prompta la aparitia sa pe piata multimedia.

Politicienii romani incearca sa evite scandalurile cu iz nationalist, deoarece se tem ca imaginea Romaniei ar putea fi sifonata tocmai acum, in pragul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana.