Presedintele PSD Arad, Dimitrie Musca, nu si-a depus, inca, oficial demisia din functie, desi si-a anuntat-o inca de sambata, dupa anuntarea rezultatului votului de la Conferinta municipala de alegeri.

Chiar daca a spus ca isi mentine intentia de a pleca de la conducerea organizatiei judetene, liderul social-democrat nu a depus nici o cerere oficiala de demisie, astfel ca, el ocupa in continuare fotoliul de presedinte.

Purtatorul de cuvant al filialei, Alexandra Braica, a declarat ca nu stie absolut nimic despre ceea ce va decide Dimitrie Musca. Luni, in Biroul Permanent National al partidului, situatia creata la Arad a ajuns si pe masa presedintelui Mircea Geoana. Acesta a afirmat ca se va lua o decizie in ceea ce-l priveste pe Musca abia dupa ce va sta de vorba cu acesta.

Liderul filialei aradene si-a anuntat demisia din functie, sambata, imediat dupa ce au fost anuntate rezultatele alegerilor din cadrul organizatiei municipale. Desi a spus ca doreste organizarea unor alegeri democratice, Musca a fost nemultumit ca persoana sustinuta de el nu a intrunit sufragiile delegatilor prezenti la scrutin.

In urma alegerilor, presedinte al organizatiei municipale a fost desemnat Dorel Caprar, cu 52 de voturi, in timp ce Gheorghe Furau, candidatul sprijinit de Musca, a obtinut doar 16 voturi.

"Cand am fost solicitat sa fiu presedinte al PSD Arad, am spus clar ca voi accepta numai daca se va face cum vreau eu si mi s-a spus ca asa va fi. Faptul ca pe urma am fost ales la Conferinta judeteana m-a facut sa cred ca asa va fi in continuare. Dupa mine, regula este foarte clara: cine comanda, plateste si cine plateste, comanda.

Am spus clar ca doresc ca doctorul Furau sa fie presedinte pe municipiu, pentru ca ar fi fost in folosul organizatiei. Chiar daca nu a venit zilnic pe la partid, intotdeauna ne-a sprijinit in problemele importante, inclusiv financiar", a adaugat Musca.