Memoria mortilor din decembrie 1989 a fost intinata de comunistii din esalonul doi al PCR care nu s-au sfiit in goana lor dupa putere sa comita acte de-a dreptul teroriste. Contand pe o lovitura de stat care sa le permita "Rocada" cu esalonul unu, ei au intrat in panica atunci cand populatia a inceput sa strige din rasputeri: "Fara comunisti!". Mamaliga explodase.

Panica s-a agravat la 26 decembrie 1989 cand un grup de revolutionari, printre care si subsemnatul, au dat jos de pe Comitetul Central, lozinca "Traiasca Partidul Comunist Roman!" Stau marturie fotografiile publicate in albumul "Libertate Roumanie", dedicat mortii ziaristului francez Jean Louis Calderon.

In acelasi timp, in Cabinetul 1 al lui Ceausescu a luat fiinta primul partid politic postrevolutionar intitulat Partidul Democrat. Printre initiatori s-au numarat revolutionari si fosti luptatori anticomunisti printre care Liviu Viorel Craciun, Viorel Ringhilescu, Nicolae Teodoreanu, Adrian Staicu, Nicolae Costel, Dumitru Dinca, Adrian Stefanescu, Ilie Ionita, Ion Minculescu si altii.

Imediat a inceput o lupta acerba a hienelor comuniste care nu puteau sa conceapa ca vor pierde puterea si se temeau sa nu fie pusi sa construiasca un alt canal de la Dunare la Paris.

Dirijati cu brio de Silviu Brucan, Alexandru Barladeanu, generalul Militaru et comp, ei au reusit intr-un timp record sa fure tabelele reale cu membrii fondatori ai Partidului Democrat si sa le inlocuiasca cu alte tabele. Apoi i-au catalogat drept teroristi pe revolutionarii din Comitetul Central care au avut indrazneala sa infiinteze Partidul Democrat si au ordonat executarea lor.

Aceasta misiune a primit-o chiar in ziua de 26 decembrie 1989, capitanul Mihai Lupoi impreuna cu o echipa de ofiteri USLA (Unitati Speciale de Lupta Antiteroriste). Din fericire pentru ei, acestia nu s-au opus evacuarii fortate din CC si astfel au scapat cu viata.

Toate incercarile celor care au infiintat Partidul Democrat in CC, de a-l inscrie la Tribunal, s-au soldat cu refuzul ferm al judecatorilor. La reclamatiile depuse la Politie li s-a raspuns ca Politia e apolitica.

Dupa imprastierea si alungarea celor care au infiintat PD-ul au aparut hienele care au depus la 12 ianuarie 1990 o cerere la Tribunalul Municipiului Bucuresti, datata 11 ianuarie 1989 (cu un an inainte de Revolutie), prin care 13 smecheri cu 10 semnaturi au solicitat inregistrarea Partidului Democrat.

Judecatorii Valeriu Bogdanescu, Nicolae Lazarescu, Valentin Ionescu si grefiera Rodica Mitu de la TMB au fost chiori asa ca nu au observat pe cerere data de 11 ianuarie 1989 (cu un an in urma) si deci au "Adjudecat" magaria.

Pe statut e trecuta data de 11 ianuarie 1990, iar pe Platforma program e trecuta data de 26 decembrie 1989, ca dovada a faptului ca e vorba de partidul infiintat in Comitetul Central, in zilele fierbinti ale Revolutiei, furat de la revolutionari. Pagina 25 din dosar, cu numele adevaratilor membri fondatori ai PD lipseste din dosarul de la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Vai saracii ungurii,ne luara PD-urili

Pe tabelul depus la Tribunalul Municipiului Bucuresti, din totalul de 41 de membri fondatori ai Partidului Democrat, 28 sunt unguri care nu figureaza pe listele cu revolutionari din fostul sediu al CC. Nici unul nu a semnat acest tabel.

Printre numele inscrise figureaza: Csipak Mihai, Remenyik Sandor, Remenyik Ildiko, Remenyik Isvan, Hadnagy Roitsten Andrea, Hadnagy Roitestein Emil, Roitestein Robert, Hegeous Zoltan, Gamenczi Erzsebet, Czako Laszlo, Czako Laszlo Zoltan, Czako Adriana, Agache Danut, Agardi Tibor, Agardi Zsuzsanna Katalin, Kiseva (fara prenume), Nayer Ibolyka, Suto Ilie Ludovic, Dani Kalman, Dani Kalman Isvan,

Dani Eva, Dani Eva, Darko Csaba Zoltan, Darko Ianos, Suto Elena Dorina, Suto Erzserbet, Gaspar Ladislau, Balazs Peter, etc. Cum procentul ungurilor care au infiintat Partidul Democrat este de 68,3%, aceasta poate fi explicatia pentru care UDMR (care nu este partid politic), participa la guvernarea Romaniei de 17 ani incoace in alianta cu toate partidele politice din tara.

Marsul Libertatii, marsul terorii

In luna martie 1990, un grup de 10 revolutionari printre care si cei care au infiintat Partidul Democrat, la 26 decembrie 1989 in Comitetul Central, au plecat in Marsul Libertatii pe traseul Budapesta, Viena, Paris.

La Viena au fost primiti chiar de catre primarul orasului care i-a invitat la opereta "Cats" si la un dineu in Parcul Prater unde li s-au prezentat reprezentantii Partidului Tineretului din Austria. Constatand ca se da prea multa importanta lui Viorel Ringhilescu, cei din autocar l-au abandonat la Viena iar Ringhilescu a fost nevoit sa apeleze la Politie pentru a-i gasi.

La Paris, nici macar Ambasada Romaniei, care organizase marsul, nu i-a mai primit. Intalnirea planificata cu presedintele Frantei, Francois Mitterand, s-a anulat. Soferul autocarului l-a atentionat pe Ringhilescu despre faptul ca i se pregateste ceva. La plecare au oprit autocarul la marginea Parisului, l-au batut mar si i-au confiscat actele.

Intr-o parcare a reusit sa atraga atentia unor turisti care l-au scapat si cu care a ajuns apoi la Bruxelles. Apoi a ajuns in Olanda unde a primit ulterior si cetatenie. O parte din actele confiscate la Paris i-au fost returnate dupa 10 ani de catre revolutionarul Valeriu Smadu. In 1993 a scris o carte despre peripetiile prin care a trecut.

Ziarul Alianta Civica a publicat un episod dupa care s-a furat spaltul cartii si s-a desfiintat ziarul. Dupa 1-2 ani a aparut un articol in Romania Libera intitulat "Sabia lui Damocles atarna deasupa capetelor noastre", semnat de revolutionarul senator PD Nicolae Dide, in care au aparut cateva aspecte din cartea lui Ringhilescu care nu fusesera publicate.

In 1995 pe cand se intorcea in Olanda a fost oprit pe Valea Oltului de catre Politie care l-a rugat sa ia in masina doi batrani si un tanar. Dupa cativa km, pasagerii au coborat iar pe Ringhilescu l-a apucat brusc somnul. Cand s-a trezit a constatat ca i se furasera actele din masina inchisa. Dupa 1-2 ani, o parte i-au fost inapoiate de catre dr.

Sergiu Tanasescu, vicepresedintele Fundatiei Revolutiei din Romania, condusa de catre col. Iordan Radulescu. Tanasescu i-a spus sa se fereasca.

Dintre membrii fondatori ai Partidului Democrat, Adrian Staicu a zburat definitiv in SUA, Ion Minculescu a fugit in Canada, Ilie Ionita face foamea printr-un sat de langa Targoviste, Viorel Liviu Craciun s-a volatilizat etc.

Restitutio in integrum

In vara anului 2006, Viorel Ringhilescu s-a hotarat sa revina in Romania si sa revendice paternitatea Partidului Democrat. Invatat cu regulile bunului simt, la 26 mai 2006 i-a scris presedintelui Traian Basescu, i-a relatat falsurile din dosarul de infiintare al Partidului Democrat si a solicitat o intrevedere.

Cu toate ca termenul legal de raspuns la sesizari este de 30 de zile, in cele aproape doua luni care au trecut, nu a primit nici un raspuns. In disperare de cauza, Viorel Ringhilescu a angajat un avocat si a dat in judecata Partidul Democrat.

In afara de dosarul de la TMB care abunda in greseli, Viorel a obtinut si cateva casete video filmate la Revolutie in Comitetul Central, din care reiese fara tagada ca el si alti revolutionari au infiintat Partidul Democrat in ziua de 26 decembrie 1989 in Comitetul Central.

Sa ordoni impuscarea unor revolutionari pentru simplul fapt ca s-au saturat de Partidul Comunist si vor un Partid Democrat, e cu siguranta un act de terorism. Procesul se va termina la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg caci in Romania justitia e chioara.

Deoarece Ringhilescu este cetatean olandez de origine romana, iar Romania vrea sa intre in Uniunea Europeana, asteptam cu interes reactia europarlamentarilor olandezi pe care i-a contactat ambitiosul revolutionar. Anularea actelor de inscriere a Partidului Democrat va atrage dupa sine anularea tuturor actelor intocmite in ultimii 17 ani de catre reprezentantii sai.

Partea proasta pentru Partidul Democrat este ca pe toata durata desfasurarii procesului, in cazul alegerilor anticipate declansate de catre orice alt partid, Partidul Democrat nu se va putea prezenta la alegeri cu actuala denumire.

De unde se poate trage concluzia ca, la Palatul Cotroceni, inca mai canta cucuveaua iar Traian Basescu, actualul presedinte al Romaniei este reprezentantul unui partid fantoma.

Membrii fondatori

Pe tabelul depus la Tribunalul Municipiului Bucuresti, din totalul de 41 de membri fondatori ai Partidului Democrat, 28 sunt unguri care nu figureaza pe listele cu revolutionari din fostul sediu al CC. Nici unul nu a semnat acest tabel.

Printre numele inscrise figureaza: Csipak Mihai, Remenyik Sandor, Remenyik Ildiko, Remenyik Istvan, Hadnagy Roitsten Andrea, Hadnagy Roitestein Emil, Roitestein Robert, Hegedus Zoltan, Gamenczi Erzsebet, Czako Laszlo, Czako Laszlo Zoltan, Czako Adriana, Agache Danut, Agardi Tibor, Agardi Zsuzsanna Katalin, Kiseva (fara prenume), Nayer Ibolyka, Suto Ilie Ludovic, Dani Kalman, Dani Kalman Isvan,

Dani Eva, Dani Eva, Darko Csaba Zoltan, Darko Ianos, Suto Elena Dorina, Suto Erzserbet, Gaspar Ladislau, Balazs Peter, etc.