Filiala municipala a PD Cluj-Napoca a inghitit grupul consilierilor independenti. Este vorba de alesii locali Petru Pantea, Ioan Pop si Ioan Silviu Nistor. Toti trei sunt cadre universitare. Primul este de profesie economist si a fost ales pe lista de candidati ai PRM.

Presedintele democratilor, primarul Emil Boc, il considera pe Pantea drept "creierul" Comisiei de Buget-Finante din Consiliul Local.

La randul sau, Ioan Pop este membru marcant al cultului baptist. El a fost membru al PSDR si in anul 1996 a fost ales consilier pe listele Uniunii Social-Democrate. In anul 2004, consilierul a primit un nou mandat dupa ce a candidat pe listele PSD.

Pop a demisionat din fostul partid de guvernamant dupa ce prietenul sau, fostul deputat Vasile Suciu, nu a mai primit un loc eligibil pe lista candidatilor la alegerile parlamentare.

Cel de-al treilea proaspat consilier PD este istoricul Ioan Silviu Nistor. In perioada 1991-1995, acesta a activat in PUNR. Timp de un an, el a fost presedintele filialei acestui partid, iar din anul 2000 s-a inscris in PRM, la insistentele fostului primar al municipiului, actualul senator Gheorghe Funar.

Nistor a fost ales de doua ori consilier pe listele formatiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor.

Pana acum, PD avea doar trei reprezentanti in Consiliul Local, in timp ce PNL si UDMR cate sase. In prezent, democratii au sase alesi, PSD - cinci, PC Ð doi, iar PRM a mai ramas cu doi membri.

Nu este pentru prima data cand filiala PD racoleaza alesii locali ce au candidat pe listele altor partide. Pana acum, partidul a mai racolat un consilier judetean ales pe listele PRM si patru primari de comuna, toti alesi pe listele PSD.

Cei trei sefi ai administratiei publice locale au avut probleme cu o serie de dosare penale. De asemenea, s-a inscris in PD si primarul comunei Aghiresu, Sorin Lehene, care este consatean cu prefectul de Cluj, Alin Tise, finul lui Emil Boc.

Toate aceste migratii politice au loc in contextul in care pana in anul 2004, liderii PD tunau si fulgerau impotriva racolarilor de politicieni.

Fostul senator democrat Iuliu Pacurariu, in prezent consilier al ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a depus chiar o plangere la Consiliul Puterilor Locale si Regionale din cadrul Consiliului Europei in care denunta racolarile facute de PSD in dauna PD.