O decizie finala privind viitorul proiectului Gropii Ecologice de la Ungheni va fi luata peste o saptamana. Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Alexandru Fratean a declarat ieri ca semnatarii contractului de parteneriat public privat au cazut de acord ca sapte zile in plus de gandire nu reprezinta un pericol.

Ieri reprezentantii societatii italiene Agenda 21 s-au intalnit la Palatul Administrativ cu reprezentantii administratiei locale pentru prima etapa legala din procesul de conciliere, dupa ce Consiliul Judetean a notificat societatea ca doreste demararea acestui proces din cauza nefinalizarii la termen a investitiei amintite.

Conform declaratiilor lui Fratean, se doreste modificarea unor clauze contractuale, printre altele fiind solicitate garantii si dreptul de denuntare unilaterala a contractului de catre autoritatea publica locala. "Noi le-am prezentat stadiul de executie si le-am cerut o parere oficiala fata de aceasta situatie.

A mai aparut o problema, Agenda 21 ne-a anuntat ca a fost schimbat presedintele Consiliului de Administratie si ca noul presedinte nu cunoaste toate detaliile din zona. Au cerut un ragaz de zece zile pentru a veni cu o propunere concreta de derulare a lucrarilor pentru prima alveola, care au sustinut ca va fi gata pana pe 31 decembrie daca vremea va permite.

Noi le-am acordat sapte zile", a declarat vicepresedintele CJ. De asemenea, Fratean a sustinut ca pana la aceasta data trebuiau finalizate lucrarile pentru prima alveola, patru statii de transfer si sa demareze lucrarile pentru etapa a doua.

Desi a declarat ca "acel contract de parteneriat public privat este doar un mijloc de realizare a proiectului, nu un scop in sine", Fratean a refuzat sa dezvaluie solutiile CJ Mures in cazul esuarii concilierii, lasand sa se inteleaga ca fie nu exista, fie nu vrea sa le dezvaluie uitand astfel de interesul public privind gestionarea de catre autoritatea publica a proiectului. "Legea ne spune ce avem de facut", s-a multumit sa adauge Fratean.