Contractul semnat de Consiliul de Administratie al RAT si directorul Emil Miron prevede si premii substantiale, in cazul in care reuseste “performanta” de a nu creste datoriile regiei. In urma cu un an, consilierii PSD au cerut o reanalizare a sumelor solicitate de regiile autonome.

Consilierii PSD au invocat faptul ca sume importante de bani sunt alocate de la bugetul local pentru plata indemnizatiilor salariale ale directorilor de regii autonome. Mai mult, ei au solicitat sa fie facut public salariul pe care il incaseaza directorul RAT, Emil Miron.

Dupa un an de la interventia facuta de consilierii PSD in sedinta de CL, directorul RAT a comunicat contractul de performanta, in care este stipulata remuneratia lunara pentru functia de director.

Astfel, prin actul aditional la contractul de performanta, directorul RAT Emil Miron este remunerat cu un salariu de baza in cuantum de 4600 de lei, la care se adauga un spor de vechime si fidelitate de 1500 de lei. In total, directorul RAT este remunerat cu peste 6000 lei lunar.

In acelasi act aditional se precizeaza ca directorul regiei este premiat cu sase salarii lunare, intr-un an, daca reuseste sa realizeze toate punctele programului de reducere a creantelor si a platilor inregistrate de regie.

Mai pe romaneste, daca directorul reuseste sa nu creasca datoriile RAT, este premiat. In acelasi act aditional, semnat in data de 12 mai 2006, se prevede si o crestere progresiva atat a salariului de baza, cat si a sporurilor. Doua dintre cresteri au fost aplicate in ianuarie si februarie anul acesta, urmand ca, in septembrie, remuneratia directorului RAT sa fie, din nou, majorata.

Astfel, peste doua luni, salariul de baza va creste de la 4600 de lei la 5900, iar sporul de vechime si fidelitate este stabilit la 1592 de lei.