Directorilor autoritatilor de sanatate publica judetene li s-a cerut, de catre ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu ca pana la inceputul acestei luni sa definitiveze variantele finale cu propunerile de restructurare si reorganizare a spitalelor. Propunerile au fost trimise la minister unde se analizeaza datele si se vor aproba sau nu aceste propuneri.

Variantele pentru restructurarea spitalelor au fost facute de conducerile spitalelor, cu avizul liderilor de sindicat si au avut la baza analiza gradului de ocupare a paturilor, a nivelului de externari si a analizei indicatorilor de eficienta a fiecarei sectii.

Daca in unele spitale sau sectii s-a propus reducerea numarului de paturi sau desfiintarea unor compartimente au existat si unele propuneri de infiintare a unor noi compartimente. Dr.

Costel Siserman, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Salaj, ne-a declarat ca la Spitalul Orasenesc din Simleu Silvaniei s-a propus infiintarea unui compartiment de neurologie cu 10 paturi, care sa functioneze in cadrul sectiei de boli interne si a unui compartiment ORL cu 5 paturi, in cadrul sectiei de chirurgie generala.

Acestea vor fi deservite de acelasi personal existent in sectiile respective. De asemenea, la spitalul din Simleu s-au propus si unele reduceri de paturi. Astfel, la sectia de medicina interna urmand sa se reduca 10 paturi, la compartimentul neonatologie 5 paturi si la compartimentul de nou nascuti 5 paturi cu mentiunea ca acesta va fi mentinut ca si compartiment cu 10 paturi.

Si la spitalele din Jibou, Cehu Silvaniei si Zalau se prevad unele modifica si reduceri de paturi, despre care am mai scris, dar momentan toate aceste propuneri sunt doar pe hartie si nu se va realiza nimic concret pana nu vor fi aprobate de minister. Probabil undeva prin toamna vor incepe sa se concretizeze si sa se ia masurile propuse.