Politistii din Alba se confrunta in aceste zile cu unul dintre cele mai stranii cazuri pe care le-au intalnit in ultimii ani. Acestia trebuie sa lamureasca modul in care doua femei au ajuns la spital cu limba taiata si multiple traumatisme, dupa ce - sustin ele - in noaptea de marti spre miercuri, o noapte cu luna plina, s-au luptat cu diavolul.

Localnicii din Petresti, in apropiere de municipiul Sebes, sunt socati de cele intamplate in locuinta celor doua femei, mama si fiica, in noaptea de marti spre miercuri, cand a fost luna plina. Voichita si Cristina L., de 50, respectiv 26 de ani, au avut pana acum un comportament absolut nor-mal. Totusi, in acea noapte au fost foarte agitate.

Anchetatorii sustin ca nu se stie ce s-a intamplat peste noapte in locuinta, insa dimineata au fost gasite de un vecin pline de sange. Femeia mai in varsta se afla pe un pat, iar fiica sa era in toaleta, unde se pare ca intentiona sa dea foc icoanelor si cartilor de rugaciune adunate din casa.

Echipa deplasata imediat la fata locului a inceput cercetarea locuintei. Oamenii legii au fost socati cand au gasit limba mamei in pivnita locuintei. Imediat, aceasta a fost dusa la Spitalul Judetean, unde a fost internata si diagnosticata cu politraumatisme prin agresiune, amputatie traumatica de limba si plaga vaginala cu hemoragie.

Cristina L., profesoara de romana, a fost internata la Neuropsihiatrie, cu diagnosticul de traumatism prin automutilare, traumatism cranio-facial cu echimoze, hematom frontal si schizofrenie. Unul dintre medicii de garda de la Spitalul Judetean a spus ca limba pacientei a fost retezata fie prin taiere, fie prin muscare si ca deocamdata se afla in tratament.

Cele doua femei vor fi supuse unei expertize psihiatrice. Deocamdata, politistii au inlaturat varianta ca ar fi fost batute de cineva. Se presupune ca fata este cea care a crezut ca diavolul s-ar afla in mama sa si, in consecinta, i-a taiat acesteia limba si a agresat-o fizic. Rudele au declarat ca ele credeau ca in casa lor se afla diavolul.

Cunostintele celor doua sunt socate de cele intamplate, in conditiile in care acestea nu s-au manifestat ciudat pana acum.

Ieri, Voichita L. se afla intr-o vizibila stare de soc si era inca destul de agitata. Ea a spus ca a fost rastignita pe pat si i-a fost taiata limba pentru a nu mai putea spune ce stie. In acelasi timp, ea a negat ca fiica sa i-ar fi cauzat ranile. Femeia a vorbit ore in sir despre sfarsitul lumii si despre fiica sa, despre care credea ca urma sa fie rastignita la Roma.