“Plecarea lui Razvan Cocis si George Florescu la formatia Sheriff Tiraspol a fost o mare greseala. Atat a lor, cat si a sefilor de atunci ai Universitatii Cluj. La Tiraspol, cei doi jucatori s-au cam ingropat”, ne-a declarat Tiberiu Petris, impresarul lui Cocis si Florescu.

De aproape un an, Petris incearca sa-i transfere in campionate mai puternice, fie din spatiul ex-sovietic, fie in Occident.

“Le fac propaganda continua, prin invitarea unor impresari straini la jocurile din campionatul intern sau la cele din cupele europene. Pana acum, nici o echipa nu a venit cu o oferta concreta pentru Razvan Cocis, desi am realizat peste 40 de casete video pe care le-am trimis la diverse cluburi. La 23 de ani, pentru fotbalul cu adevarat mare, Razvan nu mai este un fotbalist tanar.

De aceea, el trebuie sa paraseasca Tiraspolul cat mai repede cu putinta. Eu, unul, nu mi-am pierdut speranta si sper ca nici el. Ma chinui sa-i fac scapati de la rusi”, a spus Petris.

“George are mai mari sanse de pleca”

Steaua Bucuresti i-a facut doua oferte lui Razvan Cocis, insa jucatorul nu a dorit sa le dea curs. Prima a venit pe cand acesta era jucatorul Universitatii Cluj. Gigi Becali a oferit 300.000 de dolari clubului clujean, care a fost de acord sa-l transfere, dar Cocis a refuzat sa semneze pentru clubul “militar”.

El a dorit sa plece la clubul francez Rennes, antrenat pe atunci de Ladislau Boloni, club care a avansat o suma modica pentru achizitionarea acestuia. Prin imprejurari destul de neclare, Cocis si Florescu au fost transferati la Sheriff Tiraspol. Acum, impresarul Tibriu Petris regreta izolarea fotbalistica a celor doi jucatori clujeni.

El spune ca George Florescu are mai mari sanse de a parasi “pseudo-clubul moldovean” decat Razvan Cocis.

“George este mai ieftin decat Razvan si are mai mari sanse de a pleca de la Tiraspol. Dar, ca si in cazul lui Cocis, pe adresa lui Florescu nu a sosit nici o oferta concreta.”, a spus Petris, care a mai adaugat ca cea de-a doua oferta a Stelei a fost “mai mult o vrajeala”.