Ansamblul de locuinte de pe strada Timisului, Blajului si Rodnei, din zona fostului Oser, va fi realizat de societatea Transilvania Constructii SA.

Aceasta si-a adjudecat repetarea licitatiei publice deschise in vederea contractarii de lucrari de constructii de cladiri si lucrari de geniu civil, contra sumei de 44,098 milioane RON, din care urmeaza sa fie subcontractata 463.646 RON pentru proiectare si 7, 063 milioane RON, pentru lucrari de instalatii. Sumele vor fi suportate din bugetul local si din credite bancare.

In primavara acestui an, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a luat decizia de a aproba - prin Hotararea de Consiliu Local nr. 306 din 20 aprilie - Planul Urbanistic de Detaliu pentru ansamblu de locuinte sociale colective, str.

Timisului-Blajului-Rodnei, beneficiar Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, prin care se reglementa construirea de imobile de locuinte sociale colective cu S+P+2E+M, aproape 300 de apartamente, amenajari de teren, parcarile aferente, platforme, spatii verzi, loc de joaca pentru copii, accesul auto si pietonal.

Valoarea devizului general era de 12,6 milioane euro, concret, urmand sa se construiasca 26 blocuri de locuinte colective sociale, cu apartamente cu o camera (196) si doua camere (86), durata de executie fiind de 24 de luni calendaristice de la obtinerea tuturor avizelor necesare.

La prima licitatie organizata in vederea atribuirii contractului de proiectare si executie a lucrarilor la obiectivul de investitii Ansamblu de locuinte str. Timisului, Blajului si Rodnei s-a prezentat o singura firma, Transilvania Constructii, asa ca licitatia a fost reluata, prezentandu-se tot aceeasi firma, care a si fost declarata castigatoare.