Alaturi de, deja, celebrele licitatii pentru parking-uri si cartiere sociale, Primaria municipiului Cluj-Napoca a “aruncat” la finele lunii trecute pe piata licitatiilor trei oferte apetisante. Este vorba de licitatia pentru semafoare, pentru iluminatul public si pentru “articole stradale”.

Toate cele trei licitatii sunt de tip “deschis”, criteriul care va fi utilizat pentru atribuirea contractului de lucrari urmand sa fie cel al ofertei mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic.

Prima licitatie se refera la achizitionarea de echipamente de semaforizare: corpuri de semafor, automate de semaforizare pentru intersectii si treceri de pietoni, stalpi de sustinere semafoare, instalatia propriu-zisa, cabluri, programe, lucrari de montare si punere in functiune.

Se poate oferta pentru unul sau mai multe din obiectivele cuprinse in documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei. Costul documentatiei pentru elaborarea si prezentarea ofertei este de 35 RON, garantia de participare este de 3.000 RON pentru fiecare obiectiv in parte, iar costurile de achizitionare vor fi suportate din bugetul local.

Data limita pentru depunerea ofertelor este 26 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie deschise si plicurile cu oferte.

Mai departe, tot 26 iulie este data la care se vor deschide plicurile cu ofertele pentru o alta licitatie, in urma careia, cu fonduri din bugetul local, se vor achizitiona o serie de indicatoare rutiere reflectorizante, placute stradale cu denumirea strazii, numere postale, jardiniere, avertizoare luminoase cu lumina galbena intermitenta, dispozitive luminoase tip flash cu leduri, balustrade si gardulete de protectie, parapeti de protectie de tip greu, balize luminoase, parapeti tip “New Jersey” din beton si din material plastic, separatori de sensuri de trafic. Documentatia in acest caz costa 25 RON, garantia de participiare putandu-se oferta pentru unul sau mai multe produse - variind intre 300 RON si 2.500 RON.

In fine, cea de-a treia licitatie se refera la atribuirea contractului de modernizare a iluminatului public pe Bulevardul Eroilor, latura sudica, concret, achizitia de aparate de iluminat public, stalpi si carje (inclusiv montare).

Caietul de sarcini costa 50 RON, garantia de participare este de 3.000 RON, iar oferta trebuie sa fie pentru intreaga gama de produse si pentru intreaga cantitate. Data limita pentru depunerea ofertelor este 21 iulie 2006, ora 11.00, peste o ora urmand sa se deschida plicurile cu oferte.