Eforturile presedintelui Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, intreprinse pentru ca institutia sa devina actionar la Aeroportul International "Traian Vuia", au fost ridiculizate, vineri, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

In timp ce consilierii votau preluarea unui pachet de 25 la suta din actiunile acestui obiectiv, in baza unei pretinse promisiuni verbale a ministrului Radu Berceanu, facuta intr-o discutie cu Ostaficiuc, MTCT a dat publicitatii un comunicat in care, pur si simplu, neaga faptul ca demnitarul ar fi promis CJ transferul.

"Nu stiu de ce Berceanu si-a incalcat cuvantul!"

Aceasta lovitura de teatru ministeriala l-a luat prin surprindere pe presedintele CJ, care nu stie ce l-a putut determina pe Radu Berceanu sa isi incalce cuvantul. Mai cu seama ca in comunicat se mentioneaza: "ministrul Transporturilor nu a promis niciodata Consiliului Judetean ca va detine un pachet de actiuni ale Aeroportului International din Timisoara".

Mai mult, conform documentului, orice transfer de asemenea natura se poate face doar prin Hotarare de Guvern, nu prin Hotarare de Consiliu Judetean. "Nu stiu ce s-a putut intampla. Doar am fost trei persoane in biroul ministrului Radu Berceanu cand am discutat despre preluarea pachetului de 25 la suta din actiunile aeroportului. Am vazut comunicatul si nu mi-a venit sa cred.

Am incercat sa-l sun, dar nu a raspuns, am incercat sa-l contactez si printr-un prieten comun, dar nu am reusit. Probabil este plecat, dar luni dimineata (astazi - n.r.) o sa incerc sa aflu motivele acestei schimbari de optica. Oricum, prin aceasta hotarare de CJ am facut un prim pas catre intrarea ca actionari la aeroport", a declarat Ostaficiuc.

De asemenea, presedintele CJ a spus ca va merge pana la capat in acesta disputa aeroportuara. "Nu am teren in zona, nici firme, nimic, singurul meu interes este al comunitatii", a adaugat acesta.

"De unde stiti ca ministrul a promis acel transfer?"

De cealalta parte, directorul Aeroportului "Traian Vuia", Dan Idolu, a dezvaluit ca, in urma cu cateva zile, mai precis, marti, o comisie din cadrul Ministerului Transporturilor, formata din 30 de persoane, a aprobat programul de dezvoltare a aerobazei, care prevede investitii de peste 500 milioane de euro.

"De unde stiti ca ministrul a promis acel tranfer? Comunicatul ministerului este cat se poate de clar: "orice transfer al actiunilor administrate de Ministerul Transporturilor se face numai prin Hotarare de Guvern".

Pe noi ne bucura intentia Consiliului Judetean de a se implica in dezvoltarea aeroportului, oricum un program de 500 milioane de euro nu poate fi implementat fara sprijinul autoritatilor locale, insa este ciudat ca s-a votat preluarea unui sfert din pachetul nostru de actiuni fara ca proiectul de hotarare sa fi trecut prin comisiile juridica, economica si celelalte care ar fi trebuit sa-si dea acordul inaintea plenului", a adaugat Idolu.