s-a retras cu o zi inainte din cursa pentru presedintie, simtind, probabil, iminenta infrangere. Totusi, Stamatian a fost ales presedinte executiv, invingandu-l astfel pe Iuliu Pacurariu. In timp ce Buda si-a propus sa organizeze patru centre regionale ale partidului, Stamatian si-a propus, printre altele, sa intareasca Organizatia de Femei a partidului.

Presedintele Daniel Buda a avut patru voturi impotriva din cele 470 valabil exprimate, Florin Stama-tian a fost ales cu 309 voturi in functia de presedinte executiv, iar Tudor :tefanie a fost ales ca secretar general al partidului cu cinci voturi impotriva. Florin Stamatian s-a hotarat in ultima clipa sa nu mai candideze pentru functia de presedinte la PD Cluj.

‘‘Am decis sa nu mai candidez pentru ca programul pe care mi-l creionasem eu semana foarte mult cu ceea ce-si schitase Daniel Buda. O alta pro-blema a mea era ca foarte multe puncte care figurau in programul meu le realizasem deja inainte de inceperea alegerilor, deci veneam cu foarte putine lucruri noi intr-o munca de echipa.

Din functia pe care o am acum doresc sa intaresc organizatiile de cartier, cele de femei si cele de tineret’‘. Contracandidatul sau pentru functia de presedinte executiv a fost Iuliu Pacurariu, care a pierdut elegant acest post si a fost ales in functia de vicepresedinte.

Daniel Buda a declarat ca si-a propus sa organizeze patru centre teritoriale ale partidului, pentru a sprijini atragerea de fonduri comunitare. ‘‘Mi-am depus candidatura pentru ca am simtit ca pot sa fac fata acestei provocari. In sase luni de zile vom face o dare de seama a activitatii noastre.

Ceea ce doresc sa fac din noua functie pe care o am in cadrul partidului este sa alcatu-iesc patru centre teritoriale la Cluj-Napoca, la Turda, Gherla si Huedin, in jurul carora sa fie arondate comunele judetului si in cadrul lor doresc sa fie indentificate si sprijinite persoanele fizice sau juridice care intocmesc proiecte pentru atragerea de fonduri comunitare.

De asemenea, Partidul Democrat trebuie sa-si consolideze, in perspectiva anului 2008, un bazin electoral de 35 la suta din optiunile cetatenilor din judetul Cluj’‘.

Emil Boc a concluzionat in urma sedintei ca partidul trebuie sa se pregateasca si la nivel judetean pentru eventuale alegeri anticipate.

‘‘Nu depinde de vointa unei singure formatiuni organizarea de alegeri anticipate, dar ele au fost necesare si la inceptul anului 2005 cand am discutat despre ele, anul acesta nu mai sunt posibile pentru ca integrarea este mult mai importanta decat orice altceva, dar putem discuta de alegeri anti-cipate in cursul anului 2007’‘, a mai spus Boc.

Protocolul cu PNL este valabil pana in anul 2008 si tot ce este in protocol trebuie respectat. Daca acest protocol nu va fi denuntat de nici o formatiune a Aliantei atunci se va merge pe liste comune.

Cei 12 vicepresedinti si 14 secretari executivi ai PD Cluj, alesi sambata, vor prelua problemele legate de relatii cu mass-media, pe relatii politice, pe administratie locala, politici sociale, mediu de afaceri, relatii cu organizatii neguvernamentale si relatii cu societatea civila.

Cei 12 vicepresedinti sunt: Mihail Hardau, Steluta Cataniciu, Florin Apostu, Ioan Pantelimon, Dragan Ovidiu, Radu Bica, Rares Rusu, Radu Moisin, Iuliu Pacurariu, Cristian Haiduc, Mircea Morosan si Vasile Miclaus.

Cei 14 secretari executivi sunt: Mircea Cornel Muresan, Brandusa Chiorean, Adrian Urzau, Ramon Moldoveanu, Darius Pintilie, Peter Pal, Mircea Mihastean, Nicolae Chisu, Dacian Gal, care e si purtatorul de cuvant al PD, Emil Luca, Alex Coroian, Adrian Hetea, Cornel Toma si Ioan Morar.