Cand nu mai au ce sa scrie "de rau” despre patronatul si angajatii saptamanalului „Informatia de Vest”, cei de la „Gazeta de Oradea” inventeaza

Ultima gaselnita este testarea rezistentei la spaga a redactorului-sef Nicolae Pop, care, cica, ar fi fost dispus sa foloseasca ziarul in interes personal

Din nefericire pentru Lele si Sotoc, convorbirea telefonica dintre Pop si „reprezentantul firmei de turism” a fost inregistrata si va fi folosita pentru a-i pedepsi pe mincinosi

Alexandru Lele, un biet procuror cercetat pentru comiterea unor fapte grave de coruptie, metamorfozat in editorialist la „Gazeta de Oradea, si Sorin Sotoc, un biet „mancator de votca” condamnat penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, metamorfozat in redactor-sef al aceleiasi publicatii, au testat, cica, „rezistenta la spaga” a unor personalitati locale.

"Buna ziua, sunt Madalina Enache de la agentia de turism European Prime din Bucuresti. Vrem sa va anuntam ca sunteti unul dintre castigatorii tragerii la sorti organizata de noi, exclusiv pentru functionarii publici si personalitatile locale cunoscute.

Pentru ca dorim sa ne promovam imaginea si ofertele pe plan local, unde urmeaza sa deschidem mai multe agentii, am organizat o tragere la sorti. Dumneavoastra sunteti unul din fericitii castigatori. Este vorba de un sejur de 6 zile in Insula Creta (Grecia), regiunea Chania, Hotel Ionis.

Tot ce trebuie sa faceti dumneavoastra este sa ne promovati public imaginea, sa povestiti prietenilor si cunoscutilor despre ofertele noastre si despre sejur. Urmeaza sa va trimitem un plic cu toate datele de contact, informatiile suplimentare si invitatia. Pentru ca datele sunt strict confidentiale, trebuie sa avem acceptul dumneavoastra si o adresa la care sa ajunga.

Daca acceptati, va rugam sa ne dati adreasa de acasa ori cea a institutiei, unde sa va trimitem premiul. Inca o data, felicitari!”. Asa a sunat oferta cu care GAZETA sustine ca a incercat sa testeze onestitatea celor selectati.

Ei bine, Informatia de Vest poate demonstra ca „Gazeta de Oradea” minte cu nerusinare. Si asta pentru ca toate telefoanele primite la redactia ziarului se inregistreaza. Inclusiv cel primit de redactorul-sef, Nicolae Pop, de la „Madalina Enache”.

In primul rand, vocea suava nu a vorbit de nici o tragere la sorti si nici de promovarea imaginii si ofertei firmei pe care, cica, o reprezenta. Mai mult, cand a fost intrebata ce doreste „European Prime” in schimbul sejurului pentru doua persoane, femeia a raspuns ca nu stie si ca informatiile vor fi trimise prin posta.

Adresa indicata a fost oferta firmei editoare a ziarului, nicidecum vreo adresa personala.

Ei bine, trebuie sa stiti ca orice ziar poate accepta un contract de tip „barter”, respectiv sa ofere publicitate in schimbul unor produse sau servicii. Lucru la care s-a si gandit reprezentantul „Informatiei de Vest”, care, fie vorba intre noi, nu este nicidecum functionar public sau personalitate locala.

Ba mai mult, acesta poate demonstra faptul ca, dupa o consultare cu patronatul ziarului, a luat legatura cu un elev oradean, premiat al unei olimpiade nationale, caruia i-a oferit, ca premiu pentru rezultatul obtinut, respectivul sejur pentru doua persoane in Creta.

Un argument si mai puternic este faptul ca „Informatia de Vest” a mai incheiat astfel de contracte cu diferite agentii de turism din Bihor, beneficiarii excursiilor fiind elevi bihoreni care au avut rezultate deosebite la diferite concursuri scolare.

Gazeta de Oradea si cei doi patetici semidocti care o conduc vor fi actionati in judecata. Dovezile impotriva lor sunt inregistrrile convorbirilor telefonice cu „Madalina Enache” si elevul caruia i-am fi oferit sejurul. Pe care il va face oricum, din despagubirile pe care „Gazeta” le va plati.

In rest, ce sa va mai spunem? Cat de credibili pot fi un editorialist care isi batea nevasta pana la sange cand era gravida si un redactor-sef care isi tara nevata de par afara din sala unde se tinea cheful de Revelion? Ar fi pacat sa dezvoltam respectivele subiecte, doar datorita faptului ca cei doi nemernici au copii deja mari cu respectivele doamne. Iar cat de credibili sunt cei doi dumneavoastra stiti deja...