Am avut ocazia ca, astazi (18.07.06), sa asist la o prostitutie ziaristica, ocazie prilejuita de aducerea celor doi edili ai Ramnicui in fata Justitiei... locale. In ce-a centrala lucrurile par lamurite, acuzatii sunt vinovati ”pana in maduva averii lor nedovedite” si nu pot face parte din categoria celor care pot fi judecati in libertate.

Sa vezi la Procuratura Ramnicului cum se pot impartii ... ” organele de presa” locala, sa vezi prostitutie dusa in extrema! Sa vezi pe cei care au profitat de pe urma contractelor de publicitate incheiate cu Primaria Municipiului, pe cei care se laudau financiar si i-si etalau situatia prin prisma relatiilor cu Pimaria, pe cei care au profitat, efectiv, de pe urma

... ”speculetiei municipalitatii” si a interesului personal al fostului primar, acela de-a fi “primordialul”, cu s-au dezis in doar doua forme comportamentale de “subiectul” Mircea Gutau... numele sau.

1) Cei care, au gustat parsiv din “ paradisul financiar” al edlilor corupti, adica cei care au primit bani sa dezvolte inimaginabilul scenei locale si in spatele carora s-au ascuns, in situatii de criza, cei care, lipsiti de demnitate si professionalism, au jucat un teatru de proasta calitate cu rerpercursiuni in credibilitatea... castigata in randul cititorilor.

2) Sunt cei care, suparati pe Administratie din motive financiare, au preferat adoptarea unui comportament agresiv. In aparenta fiind critici, au urmarit doar “rezultatele” banesti, incercand in acest mod sa ”echilibreze” deficitul financiar al firmei editoare la care lucrau, prin practicarea unui... SANTAJ... ordinar si de proasta calitate.

Subliniem pentru cei interesati ca, acest mod de a proceda necesita anumite calitati si o pregatire, aparte de lectiile din facultatile de.................JURNALISTICA?

Sunt convins ca, prin acest succinct material, mi-am ridicat in cap (cum se spune) intreag... BREASLA.

Subliniez ca nici in acest material nu am facut referire la situatia in care se afla cei doi edili ai Ramnicului, ca nu ne-am dat parerea despre vinovatia inculpatilor, si ca respectam prezumtia de nevinovatie a celor doi.

Vrem doar sa atragem atentia asupra comportamentului colegilor, asupra acelora care fac opinie separata de... NORMALITATEA ... deontological? Este usor sa condamni, cu pixul, pe cineva care se afal la GREU. Important ar fi sa dai dovada de discernamant si, cel putin, sa nu emiti radicale opinii.

Asa ar fi normal! Ce anume face majoritatea Presei din Valcea, lasa un gust amar cititorului, ma refer la cei care si-au “construit” o imagine pe spatele ... Primariei.

Claudiu Chidu.