Purtatorul de cuvant al PRM filiala judeteana Hunedoara si consilier judetean, Costel Avram, a declarat ca nu este de acord cu mofturile presedintelui Centralei Nationale Miniere, Marin Condescu, printre care si protestul minerilor care a avut loc in Valea Jiului. “Sigur, protestul si libera circulatie sunt drepturi castigate, fac parte din democratie.

Dar Valea Jiului nu avea nevoie de asa ceva in conditiile in care doar circa 100 de persoane din Valea Jiului au participat la aceasta manifestare.

Cat a costat aceasta demonstratie de desfasurare de forte, un moft al liderului Condescu? Ganditi-va la jandarmii si politistii comasati la Petrosani, cu masini de interventie si patrulare! Se pare ca Marin Condescu este omul PD-ului avand in vedere usurinta cu care i s-a aprobat protestul, pe langa faptul ca ministrul Radu Berceanu ar fi fost dispus sa-l

ajute, acelasi ministru care pe vremea lui Miron Cozma n-a catadicsit sa vina la negocieri. Atunci s-au detonat stancile de pe Defileul Jiului pentru a-i opri pe mineri, fapt ce a necesitat multe fonduri pentru refacerea drumului.

Nu iau apararea lui Cozma, pentru ca nu am motive, dar atunci Condescu n-a sustinut revendicarile minerilor din Valea Jiului desi parte din ele priveau intreg mineritul. Motivul protestului de acum a fost de a forta mana Guvernului pentru a deveni secretar de stat in locul lui Mantog.

Este clar acest lucru avand in vedere ca este mereu alaturi de ministrul Seres, cum a fost la Gorj soferul lui personal, apoi pleaca in Germania impreuna... Nu stiu daca Codrut Seres are nevoie de un secretar de stat de asemenea factura si daca minerii de sub Condescu reprezinta toti minerii”- a declarat Costel Avram.

El a precizat ca toate aceste manevre fac parte din planul PD-ului de a-si infige omul sau in MEC in locul lui Ionel Mantog, care a fost considerat ca un partizan al bazinului Olteniei in defavoarea huilei. “Oamenii din Valea Jiului trebuie sa stie toate acestea”- a incheiat Costel Avram.