Primarul Radu Mazare si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, au aratat ieri intr-o conferinta de presa ultimele solutii dictate de Departamentul National Anticoruptie in dosarele penale in care erau implicati cei doi.

Aratandu-si aprecierea fata de demnitatea procurorilor care au dispus neinceperea urmaririi penale (NUP), Mazare si Constantinescu au anuntat ca le vor da in judecata pe acele persoane care au inaintat plangeri calomnioase impotriva lor, iar primarul Mazare si-a reluat atacul impotriva ministrului Mediului, Sulfina Barbu, deloc deranjat de faptul ca demnitarul l-a dat in judecata.

Pe de alta parte, Mazare si Constantinescu s-au lansat intr-un atac dur la adresa Inspectoratului Judetean de Politie, caruia i-a reprosat faptul ca, pentru un an si jumatate, i-a cercetat penal, dupa ce s-au autosesizat in chestiunea terenurilor din zona complexului Flora.

La inceputul conferintei lor de presa, Mazare si Constantinescu au prezentat rezolutiile DNA cu privire la doua din dosarele lor penale, alcatuite in urma plangerilor penale a doi nemultumiti de stadiul retrocedarilor. Rechiziitoriile s-au soldat cu NUP, spre satisfactia celor doi, care au anuntat ca trec si la represalii.

"Tuturor persoanelor care ne-au facut plangere penala, fie din rea vointa, fie indrumate de altii, le vom face plangere penala pentru denunt calomnios”, a precizat Mazare. "Va trebui sa-si angajeze avocati, sa se taraie prin tribunale”, a adaugat edilul constantean, care a tinut sa felicite, in premiera, curajul unor procurori care au dictat NUP-ul din dosarele lor.

"Ceea ce s-a intamplat la Flora a fost comanda politica. Faptul ca IPJ s-a autosesizat, stiind ca noi suntem actionari acolo, iar dupa mai bine de un an de zile procurorii au dictat NUP, in conditiile in care nimeni nu ne poate suspecta ca avem prieteni la DNA, arata acest lucru”, a mai declarat Mazare.

Pozitia primarului Constantei a fost intarita de Nicusor Constantinescu, care s-a aratat stupefiat de cei care spuneau prin presa ca „Mazare si Constantinescu au furat toata statiunea Mamaia cu basculanta si au dus-o la ei acasa”.

Mazare si Constantinescu au aratat faptul ca toate anchetele penale de pana acum, chiar si cele sfarsite prin NUP, nu au respectat termenii procedurali, nici unul dintre ei nefiind anuntati in vreun fel de faptul ca fac obiectul unei anchete a DNA.

"De un an si jumatate, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ nu a fost in stare sa-i gaseasca pe cei care au furat picioarele de sute de tone, furate cu vapoarele, a macaralelor din port, dar au cheltuit banii publici pentru anchetarea prin autosesizare a problemei de la Flora”, a declarat Mazare.

Nicusor Constantinescu: „Impotriva tantarilor se foloseste o ceata calda, un fel de voodoo al Aliantei”

Pe de alta parte, ministrul Sulfina Barbu a ramas tinta favorita a primarului, care nu si-a retras vorbele pentru care a fost dat deja in judecata de Sulfina Barbu: „Sa ma dea in judecata. Eu nu am facut-o proasta, asa este ea. Si se vede ca e proasta prin ceea ce face, asta e gradul ei de inteligenta”.

In alta ordine de idei, Mazare a anuntat ca Primaria va prelua din primavara anului 2007 CET-ul, intalnindu-se deja de doua ori cu ministrul Codrut Seres pentru a discuta detaliile acestui plan. Primarul a anuntat ca o companie belgiana si-a anuntat disponibilitatea de a investi 50-60 milioane euro pentru un cazan care sa asigure apa calda pe timp de vara, discutiile fiind intr-un grad avansat.

Alt subiect au fost tantarii din zona lacului din Mamaia. "Apa lacului e poluata, e ingrozitor acolo, apartine DADL care e in subordinea proastei de Sulfina Barbu”, a amintit Mazare, care si-a dat seama ca "de cand au venit astia la putere, numai belele avem”.

A urmat apoi o discutie intreaga despre tantarii ciupitori si neciupitori, purtata cu Gabi Stan si Nicusor Constantinescu, care au identificat si strategiile de actiune ale Prefecturii impotriva plagii tantarilor: "O ceata calda, care sa le arda aripile, un fel de voodoo facut de Alianta si de prefect”.