Conducatorii auto care au circulat ieri pe raza comunei Chendu, judetul Mures, au putut fi martorii unui accident teribil. Dupa cum spun martorii oculari, in jurul orei 5.30 un camion TIR a parasit soseaua si s-a rasturnat pe partea stanga, oprindu-se in gardul unei gospodarii. Accidentul a avut drept consecinta decesul soferului.

Simon Karoly este proprietarul casei cu numarul 28, in gardul careia s-a oprit TIR-ul. " Pe la 5 am auzit un zgomot mare, ca de masina ce se rastoarna. Ne-a trezit din somn, pe mine si pe sotia. Cand am fugit afara, am vazut ceea ce vedeti si dumneavoastra. Soferul inca traia. Am vorbit cu el, ne-a rugat sa-l scoatem afara din cabina. A spus ca a avut o pana.

Am incercat, dar n-am putut, au venit mai multi vecini, si chiar soferi care au oprit, dar omul era prins intre zdrobiturile cabinei. Il puteam vedea doar de la brau in sus. Am mai vorbit mult cu el, pana a murit...", spune Simon si incepe sa planga. O femeie, Kolcsar Erzsebet, i-a adus soferului o cana cu apa, la cererea acestuia.

Echipele SMURD Sighisoara si Targu Mures n-au reusit descarcerarea cabinei soferului. Acest lucru l-au realizat pompierii din Targu Mures, insa soferul n-a mai putut fi salvat. Nu se poate aprecia viteza pe care a avut-o camionul. Zona unde a avut loc accidentul este lipsita de curbe.

Dupa Alin Mosneag, inginer RAR sosit la fata locului, accidentul s-ar fi datorat exploziei cauciucului de pe fata-stanga, datorat uzurii acestuia si a presiunii scazute din pneuri. (N.M.)