Canadienii de la Gabriel Rosia Montana au castigat procesul intentat Inspectoratului Teritorial de Munca Alba (ITM) care, in urma cu mai multe luni, a amendat compania cu 50 milioane lei vechi pe motiv ca cetateanul canadian Gregory Duras, care era delegat sa conduca compania in absenta presedintelui C.A. si directorului general Alan Hill, nu avea permis de munca legal in Romania.

Documentul era necesar in conditiile in care acesta a actionat conform imputernicirilor din procura semnata de Alan Hill pe baza careia Duras, in calitate de director executiv al societatii, lua decizii de desfacere si incheiere a unor contracte individuale de munca, desi in organigrama "RMGC" figureaza pe postul de contabil-sef.

Toate deciziile respective au fost semnate, conform constatarilor ITM, fara ca intre Duras si RMGC sa existe un raport legal de munca.

Sentinta Tribunalului Alba da insa dreptate celor de la RMGC, anuleaza procesul-verbal intocmit de ITM Alba in 7 septembrie 2005 si "exonereaza petenta de la plata amenzii aplicate".