Silviu Prigoana, mult mediatizatul om de afaceri nascut la Gherla, a confirmat pentru “Buna ziua Ardeal” ca isi va vinde toate actiunile pe care le detine in tara. Acesta considera ca a lucrat destul in cadrul companiior pe care le detine si la care este asociat si are nevoie acum de timp liber.

Mai mult, hotararea de a renunta la afacerile din tara se datoreaza si “vocilor” celor din jur, care il catalogheaza drept hot.

Satul de Romania

In presa nationala se arata zilele trecute ca Silviu Prigoana va renunta la afacerile pe care le deruleaza in Romania si chiar renunta sa mai apere drepturile persoanelor cu handicap. Motivele invocate de Prigoana se refera la parerea celor din jur si la felul cum este perceput un afacerist roman in propria lui tara.

Afaceristul a dezvaluit ziarului nostru un alt motiv, acela ca vrea sa aiba timp liber, pentru a se dedica familiei si parintilor, care se afla la Gherla.

Prigoana sustine ca nu datoreaza nimic statului roman. “Este adevarat, vand toate actiunile. Consider ca am lucrat destul si am nevoie de timp liber. Ii las si pe ceilalti sa munceasa, eu ma retrag. In acest moment suntem in audit, se evalueaza valoarea actiunilor pe care doresc sa le instrainez.

Am facut deja public acest lucru si am primit telefoane de la diferite companii, care doresc sa inceapa negocierile pentru cumpararea actiunilor. Inca nu pot spune la ce suma ma voi opri, trebuie intai sa vad la ce valoare ajung actiunile. M-am saturat, in plus, sa ma numeasca toti hot.

Eu n-am cumparat nimic de la statul roman, tot ceea ce am obtinut a fost de la particulari”, a spus Silviu Prigoana.

Si se jura ca nu fuge

Prigoana a mai spus ca nu exista vreo afacere, din cele pe care le-a derulat, care sa-i fie mai aproape de suflet decat altele, asta pentru ca in business totul e egal. “O afacere nu e altceva mai mult decat o afacere.

Totul e egal in business, asa ca nici actiunile din media, nici cele din domeniul forestier, productie sau mediu nu se situeaza, in fruntea vreunui clasament”, a apreciat Prigoana. Mult mediatizatul miliardar a estimat ca in aproximativ doua saptamani va fi finalizat auditul - mai dificil fiind cel pentru Grupul Rosal.

Cat despre eventuala plecare in strainatate, dupa vanzarea actiunilor, Prigoana a negat astfel de afirmatii, intrucat se considera un patriot. Dar a intarit ideea ca nu va lasa familiei nici o actiune, intrucat fiecare trebuie sa-si gaseasca singur drumul in viata. “Eu sunt roman, trebuie sa traiesc aici.

Am nevasta, am familie, mai am parintii, de care trebuie sa am grija - nu pot sa plec. Dar nu voi lasa nici o actiune familiei - tata doar mi-a dat viata, in rest m-am descurcat singur. Oricum trebuie sa trec mai des prin vizita pe la ei.

Pana acum nu am avut timp liber, dar voi avea in curand si imi voi face atunci planuri. Oricum chiar acum sunt in Gherla, am venit cu ceva treburi prin Cluj si am trecut si pe la ei”, a tinut sa specifice afaceristul.

Tarau, piatra de moara a lui Prigoana

Silviu Prigoana se poate mandri cu o sumedie de afaceri extrem de profitabile si cu incasari de ordinul milioanelor de euro din afacerea Rosal Grup si din mass-media.

Patron al firmei de salubrizare Rosal Management a castigat si la Cluj licitatia pentru salubrizarea a jumatate din suprafata orasului, desi firma sa a fost implicata in multe scandaluri din cauza lipsei de profesionalism, de care a dat dovada si pentru materialele de proasta calitate pe care le utilizeaza.

“Regele gunoaielor” se poate mandri cu posturi TV, posturi radio, cu afaceri in domeniul advertising-ului, in domeniul forestier, electronic sau afaceri cu proteze pentru persoanele cu handicap.

Mai mult, Silviu Prigoana este asociat cu fugarul Adrian Tarau in Rosal Group LLC, din Chicago, societate prin care deruleaza diverse afaceri imobiliare si anume construirea de imobile de lux, afacere pe care miliardarul a confirmat ca o va derula si dupa vanzarea actiunilor din tara.

Cei doi au organizat recent un turneu amical a Nationalei Romaniei, soldat, asa cum BZA a relatat in editiile anterioare, cu un rasunator esec, din cauza deficientelor de organizare.