Reprezentantii PNL Alba, organizatie condusa de ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, resping la unison ultimele declaratii ale celor trei asa-zisi "dizidenti" ai partidului: Teodor Stolojan, Mona Musca si Valeriu Stoica.

Vicepresedintele filialei, Simion Cretu, care conduce organizatia in absenta lui Atanasiu, a declarat ca nu i se pare normala modalitatea prin care cei trei au lansat "apelul la unitate", transmis liberalilor.

"Trebuiau sa spuna aceste lucruri in interiorul partidului. Apelul nu mi se pare un document foarte consistent. Nu cred ca incalca cu nimic interesele membrilor PNL. Stolojan mai are, insa, niste clarificari de facut in raport cu organizatiile de baza. A promis ca vine sa se intalneasca cu organizatiile. Eu inca il mai astept la Alba Iulia sa aiba o discutie cu noi. Un congres nu se poate organiza fara baza partidului", a spus Cretu.

Mult mai dur a fost un alt vicepresedinte al PNL Alba, Dan Marcu, fost director in cadrul Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare. Acesta a fost demis de la conducerea institutiei in urma scandalului provocat de gripa aviara.

"Teodor Stolojan este perimat din punct de vedere politic. A fost folosit ca si cal de sprijin de toate guvernarile. Nu este un liberal convins. A condus PNL pe principii autocrate, nu foarte democrate. Este un fel de traseist politic. Ma asteptam sa nu fie un fel de cal troian al unora pentru PNL", a afirmat Marcu.

La randul sau, presedintele PNL Alba Iulia, Gabriel Plesa, a spus ca "nu este foarte fair-play aceasta lovitura acum". "Guvernul si ministrii PNL ar trebui sa fie lasati sa lucreze. Foarte multe energii se pierd in acest mod", a adaugat acesta.

Liberalii din Alba sustin in continuare fara rezerve actuala conducere a partidului. Aceasta, si in conditiile in care ministrul Teodor Atanasiu este unul din oamenii de incredere ai presedintelui liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu.