Si nici nu puteau fi altceva decat simple repetitii, atata vreme cat (probabil pentru a nu influenta optiunile alegatorilor pentru adevaratele alegeri), au jucat roluri de candidati si chiar de alesi, persoane care nici macar nu fac parte din organizatiile respective.

Putem aminti aici pe Mihail Hardau, „ales” presedinte al PD Cluj-Napoca, sau pe Florin Stamatian, „ales” presedinte executiv al PD Cluj. Nici Sorin Apostu, presedinte executiv al PD Cluj-Napoca, nu este membru al organizatiei.

Dar surprizele nu se opresc aici. Partidul care, conform majoritatii sondajelor de opinie, este, in acest moment, cel mai puternic dintre cele patru aflate la guvernare, are cea mai slaba organizatie judeteana tocmai la Cluj, acasa la presedintele partidului. Mai mult, cu doar noua membri de partid, putem afirma, fara teama de a gresi, ca, in Cluj, PD-ul este cel mai mic partid politic.

Atat de mic, incat a trebuit sa caute in afara partidului, spre exemplu, candidati pe care sa-i sustina pentru Consiliul Local, nici unul dintre cei trei (mai nou, sase), asa zisi consilieri PD, nefiind, de fapt, membri ai organizatiei clujene a democratilor.

Cu siguranta, veti spune ca aberam. Pentru a va convinge, va invitam sa accesati www.cluj.pd.ro, site-ul oficial al PD Cluj. Conform site-ului respectiv, nici unul dintre birourile judetene sau municipale nu contine membri.

De asemenea, cum spuneam, numarul membrilor PD Cluj este de noua, in ordine, Boc Emil, Buda Daniel, Chis Nicolae, Dragan Ioan, Miclea Mircea, Office Cluj, Pacurariu Iuliu, Stefanie Tudor si Suciu Grigore. Marturisim ca, din aceasta lista, nu am avut ocazia sa-l cunoastem pe domnul Office Cluj si nu stim nici daca este cu cotizatia platita la zi.

De asemenea, potrivit aceluiasi site, PD Cluj nu are nici un program local, de vreme ce la sectiunea respectiva scrie: „Momentan, aceasta categorie nu contine nici o inregistrare”. Mesaje similare gasim si in sectiunile „Documente”, „Resurse” si „Multimedia”.

"Momentan nu exista nici o inregistrare” nici in sectiunea „Audiente”, nici la „Comunicate de presa”, in vreme ce la sectiunea „Stiri/Evenimente” este postat doar mesajul de intampinare al site-ului.

Printre altele, in mesajul respectiv, li se promit vizitatorilor site-ului „stiri, comunicate de presa, informatii si poze despre diferite evenimente si initiative ale organizatiei PD Cluj”. Cum spuneam, nu gasim nimic din toate acestea.

Este adevarat, in finalul mesajului, se spune: „Site-ul, desi abia este lansat si inca lucram pentru a adauga continut in unele sectiuni, speram sa devina in scurt timp operational si, in acelasi timp, util tuturor celor care sunt interesati de activitatea Partidului Democrat in judetul nostru”. Numai ca mesajul respectiv a fost postat in 29 iunie 2005 .

Presedintele PD Cluj, Daniel Buda, a recunoscut ca, de la crearea site-ului, nu s-a mai ocupat nimeni de actualizarea sa. In fapt, site-ul, realizat de firma ObiectSoft Iasi, nici macar nu este terminat.

"Avand in vedere ca abia acum s-au efectuat alegerile, luni, la prima sedinta a noului BPJ, vom evalua toate resursele organizatiei si vom discuta, in regim prioritar, si actualizarea site-ului”, a promis Buda.