Iordanianul a mai fost arestat pentru afaceri similare, intr-un dosar in care era implicat fratele unui sef al Politiei clujene. Maher a fost surprins alimentand o benzinarie din perimetrul autogarii Beta din Cluj-Napoca, intr-un mod ingenios, folosind un autoturism transporter in care era mascat un rezervor de 3000 de litri.

Marfa, adica uleiurile si aditivii, era achizitionata de la o societate din Brasov, masluita si apoi livrata catre societatea Moldorom Cluj-Napoca, controlata de Stefan Muresan. Acesta este cunoscut in lumea contrabandistilor cu produse petroliere.

Benzinaria alimenta cu precadere autobuzele societatii care realizeaza curse satesti spre comunele din judetul Cluj, dar si autocarele si microbuzele societatii Atlassib Sibiu.

Oamenii lui Omar Hayssam

Numele lui Maher a mai fost vehiculat si intr-un dosar extins de contrabanda cu combustibili ce viza o intreaga retea de evazionisti arabi care au reusit sa scoata din tara 60 de milioane de dolari, spre Siria, bani proveniti din activitati criminale. Capii retelei, Omar Chama si Basam Ali Ahmad Mezher se aflau in legatura cu Omar Hayssam, recent disparut si dat in urmarire internationala.

De reteaua din zona Clujului se ocupa in mod direct sirianul Mezher, care alimenta cu combustibili contrafacuti, prin societatea Rodeo din Bucuresti, societati din Cluj-Napoca detinute tot de cetateni arabi.

Procurorii au identificat trei oameni de legatura de-ai lui Mezher: Jamal, Oun si "doctorul". Relatiile stranse dintre "doctorul" Maher si capi ai Politiei clujene l-au ferit pe acesta, un timp, de justitie.

Maher a fost asociat in mai multe societati: Sasarm, Astrolabio, Asad si Reham SRL, dar, din cauza antecedentelor penale, a fost nevoit sa lucreze pe firmele "prietenilor", unul dintre ei fiind Muresan. Contactat telefonic, Maher a declarat ca nu ar mai face afaceri cu combustibili de trei ani si ca acum se ocupa de comertul cu legume si fructe.