Sani voluptosi, fundulet obraznic, o fata armonioasa si o silueta de viespe. Care femeie nu si-ar dori toate aceste calitati cu care mama natura le inzestreaza decat pe putine dintre cele create de divinitate sa tina, nu de urat, ci de frumos barbatilor. Din fericire, majoritatea acestor probleme sunt acum rezolvabile datorita chirurgiei plastice.

Din pacate, interventiile de corectie a neajunsurilor fizice sunt accesibile mai ales celor cu dare de mana, in vreme ce acelora cu punga mai stransa nu le ramane decat sa admire, sau sa invidieze, formele apetisante ale trecatoarelor. Forme in spatele carora se ascunde, nu de putine ori, maiestria unui chirurg plastician.

Fara prejudecati

Doctorul Ioan Teodor Urda este seful echipei de cinci medici oradeni specializati in chirurgie plastica si reparatorie din cadrul Spitalului Clinic Judetean din Oradea. In ceea ce il priveste, controversele privind interventiile menite sa repare “erorile” naturii nu isi au nici un rost.

“Satisfactia medicului este imensa atunci cand, dupa cateva luni, ma intalnesc cu pacienta si imi spune cum s-a schimbat viata ei in bine”, afirma medicul.

Fie ca este vorba despre implanturi, liposuctii sau liftinguri, Teodor Urda este convins ca operatiile pe care le face contribuie decisiv la crearea confortului psihic si fizic de care orice om are nevoie pentru a se simti implinit si, de ce nu, pentru a contribui la reusitele sale.

Sani resapati

Pentru ca cele mai cunoscute, si mai apreciate, operatii estetice sunt implanturile mamare, trebuie spus ca la sectia de Chirurgie Plastica a spitalului oradean se fac doua tipuri de “imbogatire” a sanilor.

Una ar fi cea arhicunoscuta a implanturilor cu silicon, in acest caz potentialele detinatoare ale unui piept impozant fiind libere sa isi aleaga produsul care ii va bomba bustul de la una dintre zecile de firme de profil.

Cea de-a doua metoda, inedita si care se practica doar la Oradea, se adreseaza unei clientele cu posibilitati financiare mai reduse, dar are avantajul de a impusca doi iepuri dintr-un foc. Este vorba despre implantul cu grasimi liposuctate chiar din corpul beneficiarei implantului.

Dezavantajul acestei metode este, dupa cum spune doctorul Urda, ca “o parte dintre grasimi sunt resorbite si este nevoie de o a doua interventie chirurgicala care sa completeze golurile create in urma resorbtiei”. Rezultatul final este insa la fel de spectaculos si cu nimic mai prejos decat cel al implantului cu silicoane.

Si barbatii...

Dar operatiile estetice nu sunt apanajul exclusiv al femeilor, multi dintre barbati apeland si ei la binefacerile bisturiului pentru a ramane competitivi si dupa o anumita varsta in cursa pentru nurii femeilor.

Fie ca este vorba despre liposuctii, liftinguri sau indepartarea ptozelor abdominale (excesele de piele de pe burta rezultate in urma curelor de slabire), barbatii moderni tin sa fie in pas cu asteptarile femeilor de la un mascul.

O veste proasta insa pentru reprezentantii sexului puternic. Medicii oradeni nu efectueaza inca operatii de implant penian sau de marire a organului sexual, pentru ca, dupa cum spune Teodor Urda, “nu facem chirurgie plastica doar de dragul de a ne afla in treaba”.

Dupa cum se stie, de cele mai multe ori, rezultatul unei interventii de crestere a dimensiunii falusului se poate solda cu serioase probleme de erectie si chiar impotenta. Astfel incat celor vizati nu le ramane decat sa spere ca sintagma potrivit careia nu marimea barcii, ci miscarea oceanului este importanta sa nu fie decat o formula politicoasa de a-i linisti pe unii.