Dupa Bucuresti, a venit randul municipiului Cluj-Napoca sa il aiba ca sofer de taxi pe deputatul Cosmin Gusa . Plimbaretul prin politica este taximetrist cu acte in regula . Deputatul va trebui sa se comporte ca orice alt taximetrist . GAZETA va promite ca va face o cursa cu domnul Gusa.

Capitalul de imagine se castiga foarte greu. Iar voturile, si mai greu. Asa ca politicienii romani recurg la tot felul de siretlicuri pentru a parea cat mai aproape de electorat si in consecinta sa obtina voturile mult visate.

Mai multi politicieni romani au recurs la metode, la prima vedere neobisnuite, de atragere a electoratului, adoptand pentru o scurta perioada de timp meserii care n-au nici in clin nici in maneca cu functiile pe care le detin.

Astfel, fostul deputat PRM Nati Meir a facut de garda la un penitenciar, iar fostul premier Adrian Nastase isi face zilele acestea ucenicia in domeniul jurnalisticii, fiind prezent la mai toate sedintele de redactie a unui post national de televiziune.

Totusi, una din cele mai inedite metode de a intra in contact direct cu alegatorii a gasit-o deputatul si presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cosmin Gusa. Acesta s-a facut pentru doua saptamani sofer de taxi, o saptamana in Bucuresti si una in Cluj-Napoca. Daca saptamana trecuta Gusa s-a plimbat cu taximetrul prin capitala, saptamana aceasta a venit randul orasului de pe Somes.

Maidanez in taxi

Cosmin Gusa fostul secretar general al Partidului Social Democrat, fostul membru de baza al PD, actualmente presedinte al PIN - un adevarat maidanez politic - doreste sa reintre in randul politicii mari, partidul sau de buzunar fiind insa cu mult sub pragul electoral pentru intrarea in parlament. In aceasta directie Gusa a inceput o campanie de imagine mai putin obisnuita.

Astfel, timp de o saptamana, a parcurs strazile capitalei la volanul unui taximetru. Acelasi lucru il va face incepand cu aceasta saptamana in Cluj-Napoca. Va alege o companie de taxi de la care va inchiria o masina, iar apoi va onora comenzi pe strazile urbei de pe Somes. Este de asteptat reactia clujenilor cand vor vedea ca la volanul taximetrului in care s-au urcat se afla un deputat. Promitem sa revenim cu amanunte.

Taximetrist cu acte

Cosmin Gusa considera ca aceasta modalitate de a intra in contact cu alegatorii nu este inceputul campaniei electorale, afirmand ca doreste doar sa vorbeasca cu oamenii. “In principal am ales sa fac taximetrie pentru a cunoaste mai indeaproape problemele oamenilor.

Nu este o actiune politica, nu este un mijloc de a-mi face campanie electorala, pur si simplu doresc sa vorbesc cu oamenii sa le cunosc problemele si sa le gasesc o rezolvare, in cazul in care se poate. Am ales municipiul Cluj-Napoca deoarece cunosc orasul foarte bine si nu voi avea probleme sa duc clientii la destinatie. Detin toate actele necesare pentru a efectua meseria de taximetrist.

Am obtinut atestatul profesional luna trecuta. De asemenea, voi plati toate taxele si impozitele aferente castigurilor pe care le voi realiza in urma saptamanii in care voi fi taximetrist in Cluj-Napoca. In principal, voi sta in standuri sau voi merge pe strada, dar voi prelua si comenzi. Inca nu va pot spune ce companie de taximetrie am ales, dar cu sigurata veti afla.

Banii pe care-i voi obtine in urma saptamanii mele de munca ca taximetrist ii voi dona unui ONG la fel cum am facut si la Bucuresti. Acolo am donat banii unei organizatii care se ocupa cu probleme de mediu, dar inca nu m-am decis carui ONG voi dona banii clujeni. Cu siguranta insa ca va fi un ONG clujean”, a declarat Gusa.

Sa vina!

Directorul unei companii clujene de taxi a declarat ca l-ar primi pe Gusa cu bratele deschise, dar, cu toate ca Gusa este deputat, atata timp cat va lucra pentru el, va trebui sa se comportre ca toti ceilalti taximetristi. “Da, il vom primi la noi daca va dori sa vina sa lucreze pentru firma noastra. Ar fi un lucru foarte bun pentru compania noastra, dar si pentru clienti.

In cazul in care il vom avea ca angajat, vom fi nevoiti sa-i facem contract de munca. Pentru a practica meseria de taximetrist are nevoie de un atestat profesinal eliberat de catre Autoritatea Rutiera Romana (ARR). Nu va avea nevoie de licenta, deoarece va fi angajat pe o masina care apartine firmei, nu va fi taximetrist pe cont propriu.

Va plati chirie pe masina, la fel ca si ceilalti angajati ai nostri si restul banilor castigati ii vor ramane lui”.