Mai multi primari au plecat sau si-au anuntat intentia de a parasi PSD Arad pentru a se inscrie in unul dintre partidele care formeaza Alianta "DA".

Printre primii care au parasit barca social-democrata este primarul orasului Ineu, Nicolae Mehelean, care a ales sa devina membru al PD.

Dupa ce a demisionat din fostul partid de guvernamant, edilul a declarat ca a ales un partid al Aliantei deoarece are nevoie de sustinere pentru punerea in aplicare a proiectelor privind dezvoltarea localitatii pe care o conduce.

"Orasul Ineu este in plin proces de dezvoltare, fiind pe rol proiecte de mare anvergura. Am nevoie de sprijin pentru realizarea unor investitii. Indiferent de convingerile sale politice, primarul trebuie sa se gandeasca in primul rand la interesele urbei si ale cetatenilor", si-a justificat Mehelean inscrierea in randul democratilor.

Alti doi primari care au parasit formatiunea condusa de Mircea Geoana pentru a se inscrie in PNL si PD sunt cei din localitatile Dezna si Barsa, Gheorghe Neagu, respectiv Avram Ciev.

Musca, motiv de demisie

Exodul edililor din PSD spre formatiunile din Alianta ar putea continua daca Dimitrie Musca nu va reveni la conducerea filialei social-democratilor, dupa ce in urma cu doua saptamani si-a anuntat demisia din functie. Primarul orasului Pancota, Iosif Retter, a fost primul care a spus ca va parasi partidul in cazul in care Musca nu se va reintoarce la conducerea organizatiei.

"Daca presedintele Musca revine asupra demisiei, s-ar putea sa mai stam de vorba. Daca nu, hotararea mea ramane definitiva, iar demisia verbala se va transforma in una scrisa. Inca nu stiu daca voi merge la un alt partid", declarat Retter.

Alaturi de edil si-a anuntat plecarea si viceprimarul din Pancota, Ioan Pancotan. Cei doi edili au spus ca vor fi urmati si de grupul de consilieri PSD din Consiliul Local, format din 11 persoane.

Surse din cadrul filialei PD sustin ca grupul demisionar din PSD ar fi purtat, deja, negocieri pentru trecerea in randul democratilor.

Un alt primar care se pregateste sa demisioneze din fostul partid de guvernamant este cel al orasului Curtici, Nicolae Aanitei. El a spus ca va lua o decizie in acest sens pana in 10 august, cand expira termenul stabilit de Legea migratiei politice.

La randul lor, liberalii au anuntat ca mai multi primari din judet doresc sa se inscrie in PNL. Pana in prezent aproximativ zece primari si-au exprimat intentia de a se inscrie in PNL. Edilul comunei Beliu, Pavel Tica, aflat la cel de al doilea mandat, a parasit deja PSD si s-a inscris in formatiunea liberalilor.

El a fost urmat de viceprimarul Constantin Gligor, dar si trei dintre cei sase consilieri locali.

Conducerea organizatiei judetene a PSD a anuntat ca nu ii va reprimi in partid pe primarii care au demisionat, sau care o vor face, pentru a se inscrie in partidele care formeaza Alianta "DA".