Deputatul de Hunedoara Ioan Timis s-a inscris in PNL, dupa ce cu o luna in urma a demisionat de la PSD, partid pe listele caruia a intrat in Parlament. Miscarea acestuia nu este surprinzatoare, el curtand de multa vreme partidului condus de premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Ioan Timis este unul dintre cei mai controversati politicieni ai judetului, atat din cauza felului sub-versiv in care a reusit, timp de trei legislaturi, sa se strecoare pe listele electorale, cat si pentru ca este unul dintre cei mai cunoscuti "migratori".

Trecerea deputatului la PNL nu este deloc surprinzatoare, in conditiile in care ultima afacere facuta de fostul deputat PSD consta in deschiderea unui cotidian local controlat de liberal.

Timis a candidat fara succes, anul trecut, la functia de presedinte al Organizatiei judetene a filialei social-democratilor. El este cunoscut ca unul dintre personajele apropiate de Adrian Nastase, fostul lider al PSD fiind cel care l-a sustinut, de multe ori contrar vointei organizatiei locale.

Un personaj controversat

Imaginea proasta pe care Timis o avea in Hunedoara se datoreaza unor afaceri dubioase pe care acesta le-a derulat pana in anul 2000, a vietii tumultuoase de familie a deputatului, si a lipsei de preocupare a acestuia fata de problemele judetului.

Parlamentarul poate fi vazut extrem de rar printre alegatori, el multumindu-se sa se refugieze la casa de vacanta de la poalele Retezatului.

Totodata, Ioan Timis a reusit sa prinda patru mandate de deputat, din "colectie" lipsindu-i doar legislatura 1996-2000, cand s-a ocupat de afacerile personale.

Deputatul s-a afirmat in politica inainte de 1989 ca membru PCR si imediat dupa Revolutie ca vicepresedinte al Organizatiei judetene a FSN.

Patru mandate cu trei partide

Primul mandat al lui Ioan Timis a fost ca repezentant al FSN. In legislatura 1992-1996 a candidat pe listele PD, ocupand si functia de presedinte la nivel judetean al acestei formatiuni politice. In 1995, a parasit Partidul Democrat, din calitatea de parlamentar si a intrat in PDSR.

Sustinut de Adrian Nastase, deputatul a fost trecut primul pe lista PSD pentru Camera Deputatilor in legislatura 2000-2004 peste vointa liderilor organizatiei judetene. In anul 2004, parlamentarul a reusit sa se strecoare din nou pe un loc eligibil si sa ajunga in Camera Deputatilor, in urma redistribuirii voturilor.