Unul dintre cei care au scapat printre degetele anchetatorilor romani, reusind sa fuga peste granita imediat dupa ce s-a deschis o ancheta pe numele lui este Adrian Tarau, fiul fostului prefect PDSR de Bihor, Aurel Tarau. Acesta a promis ca se va intoarce in Romania pentru a clarifica situatia in cazul sau si cel al procurorului Alexandru Lele.

Adrian Tarau a spus ca nu are de gand sa se sustraga urmarii penale in dosarul redeschis pe numele lui. "Mi-am lichidat afacerile din Romania, dar nu intentionez sa ma stabilesc in strainatate", a declarat acesta.

Totodata, fiul fostului prefect a negat acuzatiile aduse de procurorul Lele, potrivit carora ar fi transferat in SUA cel putin sase milioane de dolari proveniti din trafic cu carburanti.

In 30 mai 2002, Tarau-fiul a fost asteptat in Vama Bors de politistii de frontiera si de ziaristi, insa nu s-a prezentat la intrarea in tara. De atunci, el nu s-a mai intors in Romania, stabilindu-se definitiv in SUA. Anul acesta, impreuna cu Silviu Prigoana, bihoreanul a fost organizatorul turneului in Statele Unite al echipei nationale de fotbal a Romaniei.

In 2001, Adrian Tarau a fost arestat pentru contrabanda cu produse petroliere de catre procurorul Alexandru Lele. A fost eliberat insa, si-a lichidat afacerile si a plecat in Statele Unite ale Americii.

In anul 2002 s-a intors in tara, insa a plecat din Romania pe 25 mai, acelasi an, la cinci zile dupa ce s-a decis redeschiderea vechiului sau dosar penal, in care era acuzat de complicitate la contrabanda, si cu doua zile inainte ca anchetatorii sa faca public acest lucru.

Adrian Tarau a iesit fara probleme din tara, intrucat autoritatile nu au luat nici o masura care sa ii restrictioneze libertatea de miscare.