Am primit la redactie, prin e-mail, un mesaj din partea familiei Weber, care a locuit pana acum trei ani la Cugir, unde a avut un bun renume, domnul Weber fiind director al fabricii de electrocasnice (a fost si foarte iubit de oameni) si totodata presedinte al asociatiei de fotbal timp de mai multi ani.

Apoi a emigrat in SUA, la fel ca multi dintre cei ce locuiau in Cugir la acea vreme. Fiul domnului Weber, in varsta de 22 de ani, a fost de curand in tara; a asteptat cu bucurie si emotie sa revina in Romania, dar nici nu a ajuns bine in oras ca a si fost acostat de o banda de talibani (asa isi spun ei).

Acestia i-au cerut taxa de protectie de 300 de dolari, iar dupa ce l-au amenintat cu bataia si cutitele, cu brichetele aprinse, el a fost nevoit sa plece din oras de frica lor. Si-a schimbat biletul de intoarcere in SUA pentru ca nu s-a simtit in siguranta in tara.

Cat a stat in Romania a fost sunat zilnic pe telefonul mobil si a auzit doar amenintari din partea unor indivizi din gasca de talibani.

"Noi oricum vom face demersuri in legatura cu cele intamplate, nu vom lasa lucrurile asa, dar ne gandim la bietii tineri care trec sau vor trece prin ce-a trecut fiul nostru", ne-a scris domnul Iulius Weber.

"Avem numerele de telefon ale celor care l-au sunat pe fiul nostru si asta e doar o mica proba, iar poreclele sunt Cazacu, Gheza, Gaga si mai sunt si altii, dar acestia au un palmares impresionant. E mare pacat sa vii acasa cu ganduri bune, cu ideea de a investi aici, si sa pleci cu amar in suflet, sa nu vrei sa mai auzi de tara ta.

E normal asta? Eu cred ca nu, si atunci ma intreb care e viitorul tarii daca intr-un oras asa de mic niste mizerabili fac legea.

Unde e politia si de ce nu se implica? A primit amenintari si fiica noastra, care are 20 de ani si e fotomodel (si de care ar trebui sa fie mandra urbea noastra), asa ca ea a renuntat la biletul cu care trebuia sa vina in tara.

O sa luam legatura si cu primarul orasului, o sa mergem mai departe si poate o sa actioneze si altii care au avut probleme de acest gen. E tara ta si ajungi sa nu-ti mai doresti sa te mai intorci niciodata acasa si sa spui altei tari PATRIE! Nu e drept deloc, faceti ceva oameni buni!

Multumesc pe aceasta cale ziarului "Unirea" pe care l-am citit zeci de ani si il citesc si de aici, pe internet". Speram ca organele de ordine publica si administratia locala sa se autosesizeze si sa ia masuri urgente pentru a se asigura linistea celor din orasul Cugir, astfel ca in curand sa nu mai auzim de bande de talibani la Cugir.