Dosarul instrumentat de procurorii Anticoruptie, care vizeaza fosta conducere a Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Hunedoara contine nu mai putin de 800 de pagini. Informatia a fost dezvaluita chiar de unul dintre cei cercetati in acest caz.

Fost director adjunct al AJOFM, Haralambie Vochitoiu, care este si presedinte al organizatiei PSD din Petrosani, a declarat ca a vazut dosarul la cererea sa, pentru ca pana acum nu a fost chemat la audieri.

In acelasi caz mai sunt cercetate inca 6 persoane, printre care si fostul director general al AJOFM, Marcel Socol, pentru un prejudiciu estimat la peste 6 miliarde lei vechi. Fosta conducere a institutiei este anchetata pentru ca ar fi acordat cu prea multa usurinta contracte de consultanta catre o firma din Hunedoara, "Bestjobs" SRL, si nu ar fi urmarit modul de realizare a lucrarilor.

Vochitoiu a declarat, dupa ce a studiat dosarul, ca s-a dus din proprie initiativa la DNA, unde i s-au pus la dispozitie documentele.

"Am avut o surpriza absolut placuta vazand ca cei de acolo chiar sunt interesati sa rezolve dosarul. Nu vreau sa comentez pe marginea acestui subiect, pentru ca doresc ca Justitia sa nu fie influentata in nici un fel. Oricum, avem argumente mai mult decat necesare pentru a elucida toate aspectele reclamatiei", a afirmat social-democratul.

Conform datelor oficiale, in perioada 2003-2004, fostii sefi ai AJOFM ar fi incheiat cinci contracte privind diverse servicii de asistenta cu societatea amintita, insa nu ar mai fi fost urmarit modul de derulare al contractelor, fapt ce ar fi condus la neefectuarea serviciilor de catre firma in cauza.

Actualul sef al AJOFM, cel care a depus plangerea

In acest dosar, procurorii Anticoruptie cerceteaza 7 persoane sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si fals intelectual, ancheta vizandu-i pe Ioan Marcel Socol, fost director general al AJOFM, fostii adjuncti ai institutiei, Haralambie Vochitoiu si Mariana Bacila, precum si pe Mihaela Boian, Gheorghe Kiss, Adrian Armeanu si Ioan Mugur, angajati ai agentiei.

Ancheta in acest caz a fost demarata anul trecut de catre politistii din Hunedoara, in urma unei plangeri depuse de actualul director al AJOFM, Iorgovan Velichi, dar oamenii legii si-au declinat competenta in favoarea DNA.

Toti cei acuzati cred, insa, ca este vorba despre un dosar politic. Vochitoiu, care este presedinte al PSD Petrosani, a declarat ca: "la instalarea in functia de director de catre prietenul lui, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, domnul Iorgovan Velichi a facut o plangere penala la Politie prin care cerea sa se cerceteze toate contractele incheiate de AJOFM in perioada 2001-2005.

Politia s-a sesizat si a trecut la treaba in 2005. De atunci si pana vineri, cand dosarul am inteles ca a ajuns la DNA, oamenii legii au anchetat la milimetru toate aceste contracte, negasind nici o neregula".