Stadionul municipal "Ion Moina" din Cluj-Napoca este din nou motiv de galceava intre autoritatile locale. Alesi locali ai PSD acuza conducerea Consiliului Judetean, care a preluat stadionul, ca nu face mare lucru pentru rezolvarea problemei. Arena a fost construita acum patru decenii si nu a fost niciodata reabilitata. Micile reparatii au fost mai curand spoieli.

In prezent, suporterii nu pot folosi decat mai putin de o treime din locurile din tribune pentru ca acestea risca sa se prabuseasca. Chiar si in lipsa spectatorilor, riscul surparii tribunelor este mare, astfel ca, in lipsa de ceva mai bun, administratorii stadionului au proptit tribunele cu niste scoabe de fier.

Stadionul a iesit din patrimoniul Guvernului, iar in 2003 a fost trecut in proprietatea CJ, dupa ce fostul primar al orasului, Gheorghe Funar, a refuzat sa semneze protocolul de preluare a arenei sportive.

In ultimii ani, autoritatile judetene au incercat sa gaseasca un alt loc pentru construirea unui stadion modern. Cea mai potrivita zona parea Valea Garbaului, situata langa cartierul Manastur. Terenul apartine, insa, Ministerului Apararii, iar Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a refuzat sa avizeze transferul catre CJ.

Cazul mutarii stadionului a starnit protestele suporterilor echipei "Universitatea" Cluj, care au cerut ca arena sa ramana in parcul din centrul orasului. Ei acuzau conducerea Consiliului Judetean ca ar vrea sa faca afaceri cu terenul pe care este ridicat stadionul.

Acum, consilierii PSD cer autoritatilor locale si celor judetene sa semneze un protocol care sa prevada termene precise pentru rezolvarea problemei. Liderul Opozitiei din Consiliul Local, Remus Lapusan, i-a propus actualului primar al municipiului, Emil Boc, sa faca un schimb de terenuri cu CJ.

Astfel, autoritatile locale ar urma sa cedeze Consiliului Judetean terenurile din jurul stadionului, necesare pentru extinderea complexului sportiv, iar la schimb Consiliul Local sa primeasca un teren al CJ, situat pe Calea Turzii, unde autoritatile locale ar urma sa ridice o sala de sport pentru liceele din centrul orasului.

Liderul PSD Cluj-Napoca a mai propus Primariei sa organizeze o dezbatere publica legata de stadion. Remus Lapusan crede ca stadionul "Ion Moina" si Sala Sporturilor ar putea sa formeze unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din tara.

Consilierul a adaugat ca stadionul ar trebui sa fie reconstruit din temelii, in conformitate cu cele mai noi standarde UEFA, iar arena ar putea sa aiba cel putin 30.000 de locuri. Cifrele vehiculate pentru realizarea proietului oscileaza intre 100 si 200 de milioane de euro.