Conducerea PNL Arad evita sa dea un raspuns transant privind aplicarea planului de restructurare a Consiliului Judetean, dorit si prezentat de colegii lor din Alianta. Liderii liberali s-au aratat surprinsi fata de unele propuneri ale democratilor, privind transformarea unor regii din subordinea administratiei judetene in servicii ale CJ.

Pentru clarificarea neintelegerilor, presedintele interimar al filialei liberalilor, Gheorghe Florea, a cerut o intalnire de urgenta a Consiliului Judetean de Coordonare a Aliantei.

Printre cei care au criticat proiectul avansat de PD se afla vicepresedintele liberal al CJ, Gavril Popescu. "Noi consideram ca restructurarea Consiliului Judetean a avut loc o data, cu alegerile din 2004, cand noua conducere a adus o noua schema de lucru.

Exista, insa, un deficit de personal, in conditiile in care trebuie sa ne ocupam de proiecte concrete care sa ne aduca bani de la UE, iar orice restructurare ar trebui sa tina cont de acest aspect", a afirmat Popescu. El a adaugat ca nu stie daca planul propus de cei din PD este legal si poate fi aplicat.

Gheorghe Florea a mai declarat ca s-a format o comisie tehnica in cadrul PNL care va discuta cu democratii asupra modului de aplicare a planului de restructurare a CJ. Potrivit democratilor, Zona Libera Curtici - Arad (ZLCA) va fi transformata intr-un serviciu al Consiliului Judetean, in cadrul unui proces care vizeaza mai multe societati, printre care si Directia de Drumuri.

Conducerea PD Arad sustine ca prin restructurarea CJ, institutie al carei presedinte este Iosif Matula, vicepresedinte al partidului, s-ar face economii anuale de peste 30 miliarde lei. Senatorul democrat Nicolae Iotcu a spus ca prin schimbarea formei de administrare a ZLCA se va realiza si o eficientizare a activitatii.

"S-ar putea face economii importante prin aceste restructurari", a mai spus senatorul.

Potrivit liderilor democrati, situatia de la Directia de Drumuri Judetene este similara cu cea de la Zona Libera Curtici - Arad.