Comitetul Executiv Teritorial al PNL Timis a luat decizia de a-i retrage sprijinul politic consilierului judetean din Timis, Ionel Patrichi, care este si director al filialei din judet a Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), dupa demisia acestuia din partid.

Totodata, acestuia i s-a cerut sa dea dovada de moralitate si sa demisioneze atat din functia de membru al CJ, de presedinte al Comisiei de Urbanism, cat si din cea de director.

"Ionel Patrichi nu poate ramane independent, pentru ca el a fost ales pe listele unui partid, si nu uninominal", a declarat purtatorul de cuvant al filialei liberalilor, Ciprian Jichici.

Totodata, unul dintre membrii din Comitetul Executiv Teritorial al PNL, Leontin de Mayo, a spus ca liderii filialei vor face demersurile necesare, in cazul in care Patrichi nu va renunta la functiile sale, pentru ca acesta sa fie demis din functia de director al SNIF. "Avem mai multe semnale negative asupra activitatii lui Patrichi.

Am avut incredere in el si in capacitatea sa manageriala, iar acum vedem ca increderea ne-a fost inselata", a spus unul dintre liberali.

Ionel Patrichi a acuzat, atunci cand si-a dat demisia din partid, de "dictatura din filiala timiseana". El a intrat in dizgratia actualei conduceri a organizatiei judetene in momentul in care a decis sa sprijine in timpul alegerilor interne o alta echipa decat cea a actualului lider, Liviu Borha.

Inca din timpul campaniei interne, la SNIF au fost derulate mai multe controale de la Bucuresti, ca urmare a unor nereguli care nu au fost facute publice nici pana astazi. In plus, tot atunci, s-a pus problema incompatibilitatii functiilor de consilier judetean si director pe care le detinea Patrichi, situatie care mai mult ca sigur ca va fi repusa pe tapet acum.

Ionel Patrichi nu este singurul ales liberal care a parasit corabia PNL. Inaintea sa a demisionat consilierul municipal Sergiu Stirbu, iar recent a renuntat la calitatea de membru un alt consilier judetean, Dan Bara. Toti au acuzat conducerea filialei de practici mai putin democratice.

La nivel de municipiu, tot din Alianta "D.A.", de la PD de data aceasta, a demisionat si consilierul Horia Bacanu, care a trecut la PSD. Democratii au castigat in schimb doua fotolii in cadrul CJ, prin venirea in partid a consilierilor Nelu Balas, de la PSD, si Bogdan Ghelbere, de la PC.