Societatea de termoficare din Botosani va trebui sa produca energie termica in pierdere. Termica a cerut Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energetic avizul pentru majorarea pretului de productie de la trei la 3,6 milioane de lei, insa nu a primit dreptul de a vinde gigacaloria cu mai mult de 2,9 milioane de lei.

Directorul Mihai Iacob sustine necesitatea reducerii tuturor costurilor, astfel incit pretul de productie a energiei termice sa se incadreze in cel impus de agentia guvernamentala. Una dintre masuri este aceea de diminuare a pierderilor de pe retea. Totodata, Termica va reduce costurile cu salariile, prin concedierea a 140 de oameni.

Disponibilizarile se vor face din luna septembrie. Cei care isi vor pierde locurile de munca sunt in principal muncitorii care mai au foarte putin pina la pensie.

Societatea de termoficare din Botosani ar putea inregistra probleme financiare mai mari de la 1 ianuarie 2007, o data cu eliminearea subventiei la energia termica. Populatia ar putea fi pusa sa plateasca caldura la pretul de productie, ceea c ear putea atrage dupa sine o reducere a numaruilui de clienti