TV Galati isi muta licentele pe numele unei noi firme. O parte dintre cei care detin actiuni la postul local de televiziune sustin ca au fost indepartati abuziv de la conducere de directorul Florin Paslaru si din acest motiv se vor adresa justitiei. De cealalta parte insa, Florin Paslaru neaga toate acuzatiile care ii sunt aduse.

Pentru a scapa de o serie de probleme financiare cu care se confrunta, postul local de televiziune TV Galati a decis sa isi mute licentele pe numele unei noi societati: Prim Plan SRL (numele societatii find preluat dupa numele principalei emisiuni informative difuzate de TV Galati).

Pana aici nimic deosebit, numai ca zilele trecute o parte dintre asociatii minoritari ai postului de televiziune local sustin ca au realizat faptul ca nu se mai regasesc pe lista actionarilor ce trebuiau transferati la firma Prim Plan SRL.

Fostul prefect al Galatiului, Marius Necula (actionar la firma Atlas - firma ce detine 2% din actiunile TV Galati SA) sustine ca el a verificat lista noilor actionari ai firmei ce si-a schimbat numele, dar acolo figureaza acum numai cel care era si inainte asociatul majoritar al televiziunii: fostul consilier local PSD, Florin Paslaru.

"I-am contactat zilele trecute pe reprezentantii TV Galati si le-am cerut explicatii. Doream sa stiu de ce numai Florin Paslaru a ramas actionar al postului de televiziune si mi s-a spus ca aceasta schimbare s-a facut in mod legal, prin intermediul Consiliului National al Audiovizualului.

Eu stiu ca postul local de televiziune are datorii la stat de ordinul zecilor de miliarde, stiu ca trebuiesc platite, dar nu prin aceasta maniera... Asta inseamna practic faptul ca TV Galati a intrat in faliment. Firma Atlas, pe care o reprezint, si-a angajat o firma de avocatura si nu va sta cu mainile la spate”, ne-a declarat vineri Marius Necula.

Surse din cadrul PSD Galati ne-au comunicat zilele trecute ca ceea ce se intampla la TV Galati era oarecum de asteptat, deoarece Marius Necula nu mai detine nici o functie de conducere in PSD, are o relatie destul de tensionata cu grupul de politicieni din care face parte Florin Paslaru (din momentul in care Necula a candidat pentru sefia organizatiei judetene a PSD impotriva deputatului Dan Nica) si totodata s-ar ocupa mai mult in aceasta perioada de o alta institutie media.

Cu toate acestea, pe lista actionarilor firmei TV Galati figura in acest an si combinatul Siderurgic Mittal Steel. Gigantul indian figura in baza de date a Registrului Comertului cu aproximativ 7% din actiunile detinute de TV Galati.

Dupa cum se stie, postul local de televiziune TV Galati a fost in guvernarea trecuta favoritul contractelor de publicitate, acordate de diverse institutii de stat din municipiul Galati.

"Care au vandut, au vandut, care nu, sunt si acum actionari”

Managerul postului de televiziune TV Galati, Florin Paslaru sustine insa ca el nu a indepartat de la conducerea televiziunii nici un actionar. „Nu am eliminat pe nimeni. Care au vrut sa isi vanda actiunile, le-au vandut, care nu au fost transferati la noua firma. Nu am facut nimic ilegal”, ne-a declarat ieri fostul consilier PSD.