Conducerea PRM Arad a amanat reinscrierea in partid a doi membri care au parasit, in trecut, formatiunea politica, iar acum vor sa revina in randurile sale.

Potrivit presedintelui filialei, senatorul Aurel Ardelean, atat consilierul local Ioan Dolha, cat si fostul parlamentar Nicoara Cret mai au de asteptat pentru a fi reprimiti in partid, situatiile lor urmand sa fie analizate de conducerea centrala a partidului.

In cazul lui Dolha a fost constituita o comisie de parlamentari din judetul Timis, de catre Biroul National al PRM, care va analiza cererea acestuia si va lua o decizie in acest sens. Cu toate ca nu este recunoscut ca membru al formatiunii conduse de Vadim Tudor, consilierul a afirmat ca el este inca inscris in partid. "Pe mine nu m-a dat nimeni afara.

Am facut o cerere pentru platirea cotizatiei retroactiv. Acum am inceput activitatea", a adaugat Dolha.

Incertitudinile legate de alesul local sunt legate de faptul ca dupa constituirea Partidului Popular, acesta a participat la cateva conferinte de presa ale formatiunii nou-infiintate.

Referitor la Cret Nicoara, senatorul Ardelean a spus ca acesta a adresat o cerere directa Biroului National Permanent al PRM, incalcand dispozitiile circularei Biroului Permanent de a se adresa in prima etapa Biroului Judetean Executiv, care sa-si spuna punctul de vedere. "Cererea a fost amanata.

Urmeaza ca dansul sa depuna, in prima faza, cererea la Arad, catre Biroul Judetean, care va formula un punct de vedere. Pana in prezent nu am primit nici o cerere din partea lui la organizatia judeteana", a adaugat Ardelean.

Nicoara Cret a fost deputat de Arad in perioada 2000-2004. Intrat in Parlament pe listele PRM, acesta si-a dat demisia, in februarie 2002, din partidul care l-a propulsat in camera inferioara a Parlamentului. Ulterior, acesta a cochetat cu PSD, dar nu a fost primit in randurile fostului partid de guvernamant.