Presedintele organizatiei de tineret a PNL Arad, Calin Abrudan, risca sa fie sanctionat pe linie de partid dupa ce i-a trimis o scrisoare deschisa primarului municipiului resedinta de judet, democratul Gheorghe Falca.

In epistola respectiva, liberali isi exprima nemultumirile fata de proiectul de hotarare prin care se doreste modificarea regulamentului de desfasurare a activitatilor comerciale in oras.

"Acesta aduce atingere flagranta intereselor cetateanului, agentilor economici de pe raza municipiului, cat si normelor legale in vigoare in materie de taxe si impozite prevazute de Codul Fiscal. Totodata, consideram propunerea ca fiind despotica, abuziva, nelegala, in discordanta flagranta cu interesele cetatenilor, cu politica liberala si mai ales cu intereselor tinerilor aradeni.

(...) Consideram imorala inca o taxa in plus, votata de Consiliul Local, si repercutata indirect asupra buzunarului cetateanului.

Ea se inscrie in avalansa de impozite si taxe locale, promovata de Gheorghe Falca, care in mod imoral duce indirect la saracirea cetateanului de rand, prin cresterea aberanta a preturilor, si la o situatie iritanta in randul agentilor economici, hartuiti cu noi biruri (masura deloc liberala, deloc sociala)", se mentioneaza in scrisoare.

Epistola, considerata o incalcare a protocolului

Mesajul celor din organizatia judeteana de tineret a PNL a fost considerat, insa, de catre liderii filialei PD ca fiind o actiune prin care a fost incalcat protocolul la nivel national si local al Aliantei "D.A.".

"In urma consultarilor cu colegii din Alianta, s-a convenit ca in urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean de Coordonare al Aliantei sa se comunice masurile luate impotriva lui Calin Abrudan, in conformitate cu prevederile protocolului Aliantei.

De asemenea, s-au mai discutat si alte aspecte organizatorice pentru buna functionare a Aliantei in continuare", se precizeaza intr-un comunicat emis de reprezentantii filialei PD.

In replica la cererea de sanctionare a democratilor, presedintele OT PNL, a spus ca el nu considera ca a incalcat prevederile protocolului. "Eu sunt cel care a transmis mesajul celor din Birourile Municipal si Judetean al tinerilor. Este pozitia tinerilor liberali si nu cred ca vor fi sanctionati toti. Nici eu nu ma astept sa fiu sanctionat", a spus Calin Abrudan.

In zilele urmatoare, conducerea interimara a filialei liberalilor va lua in discutie cererea partenerilor de Alianta, urmand sa decida in privinta unei eventuale sanctiuni a colegului lor.