Multimiliardarul George Becali, patronul clubului de fotbal Steaua, desemnat recent cel mai puternic roman, in baza unui sondaj CURS si a topului intocmit de saptamanalul “Banii nostri”, vrea sa investeasca in turismul din Bucovina.

“Vreau sa am un coltisor al meu in Bucovina”, a declarat ieri Gigi Becali, care a spus ca oamenii sai deja pregatesc o oferta financiara pentru fostul complex BTT din Campulung Moldovenesc. “Nu va fi doar pentru mine, ci mai ales pentru tineri, elevi si studenti, care sa se poata simti bine acolo”, a precizat patronul Stelei, referitor la investitia pe care vrea sa o faca.

De altfel, nu cu multa vreme in urma, dupa ce a facut ocolul manastirilor din judetul Suceava, Becali declara: „Dumnezeu m-a indrumat spre Bucovina!”.

El a fost de curand la Suceava, la sfintirea bisericii „Sf. Mina” din cartierul Obcini, unde a facut o donatie de 5.000 de euro, initial pentru schimbarea podelelor de lemn cu marmura, pentru ca apoi, constient ca lucrarea costa mai multi bani, sa decida ca banii sa fie utilizati pentru finalizarea catapetesmei, urmand ca inlocuirea podelelor sa fie suportata tot de el, ulterior.

In plus, Becali a mai donat bani si pentru construirea a 62 de case pentru sinistratii de la Arbore, dar a promis ca va finanta si construirea Catedralei “Nasterii Domnului”, spunandu-le preotilor Argatu: “nu mai cersiti din poarta in poarta, ca voi termina eu Catedrala”.

Interesant e faptul ca pana acum, multimiliardarul din Pipera nu s-a mai aratat interesat de a investi in turism, ci doar in sport, piata imobiliara, industria de armament, de electronice si in ferme zootehnice.

Patronul BTT, singurul care nu stia de intentiile lui Becali

Vestea ca Becali va cumpara complexul BTT a ajuns la urechile multor campulungeni inainte chiar de a fi facuta o oferta concreta.

Patronul fostului complex balnear BTT din Campulung Moldovenesc, Nicolae Florea, nu stia nimic de intentiile lui Becali:

"Nu am primit nici o oferta de achizitionare a complexului. Nu am vorbit deloc cu Becali, nici macar nu l-am vazut. Dar multa lume, chiar si primarul, m-a intrebat daca ii vand BTT-ul lui Becali”, a spus Nicolae Florea.