In perioada 13 - 15 octombrie, jazz-ul va rasuna iar pe scenele si prin cluburile sibiene. Si nu doar jazz-ul clasic, ci si muzica experimentala, muzica de avangarda sau improvizatie, new jazz, muzica contemporana, art-rock si electro-music.

Responsabilii pentru noul val creat sunt cei de la Asociatia Culturala Interzone Sibiu care organizeaza cea de-a doua editie a „Jazz and More Festival”. Si-au anuntat deja participarea la eveniment artisti si formatii din sase tari, precum Germania, Polonia, Elvetia, Slovenia, Noua Zeelanda si, bineinteles, Romania.

Prin acest festival se urmareste formarea unui public special pentru un altfel de gen muzical decat cel obisnuit, precum si atragere atentiei spre un tip de festival care nu-si are omolog pe piata muzicala romaneasca.

O altfel de atitudine decat cea obisnuita de festival se va face simtita si din evenimentele care vor face agenda festivalului: concerte, concerte in cluburi, jam-sessions, colocvii, discutii pe tema muzicii contemporane si improvizatie.

Printre artistii participanti se numara Mircea Tiberian, care va veni impreuna cu The Jam Ansamble, Free Sound International Ensemble, SchindlersRichter si multi altii. „Acesta este un proiect care creste ca un copac, de aceea se si numeste „The Tree”, la el adaugandu-se muzicieni pe parcurs si fiecare isi aduce aportul, vine cu noi idei.

Voi canta si cu trei vocaliste din Bucuresti, intr-un club de pe langa Podul Mincinosilor, dupa care va urma si un jam-session”, ne-a declarat Mircea Tiberian referindu-se la participarea sa la acest festival. Mircea Tiberian este si consultantul artistic al „Jazz and More Festival”.

Stefan DOBRE