PSD Mures considera scumpirea gazului un gest inuman al guvernarii. Numirea Comisarului European si portofoliul acestuia este o rusine pentru Romania * Ministrul Radu Berceanu, mai prost decat predecesorul sau. Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a transformat problema sanatatii intr-un circ.

Senatorul PSD Mures Cristian Georgescu a declarat ieri ca actuala scumpire a gazului metan si a energiei termice este un tratament inuman pe care actuala guvernare il aplica populatiei din Romania.

Desi privatizarea Petrom a fost o realizare a guvernarii PSD, diferenta de pret de acum doi ani si cel de astazi este de 144$, deci singurii vinovati de aceasta situatie sunt actualii guvernanti.

Numirea lui Leonard Orban in functia de comisar european si mai ales atributiile acestuia in cadrul Comisiei Europene sunt considerate de catre PSD drept o rusine la adresa Romaniei, o "rasplata" pentru suferintele poporului roman din anii de preaderare.

Legat de realizarile actualului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, senatorul Cristian Georgescu s-a declarat de-a dreptul revoltat de faptul ca acesta nu a realizat nici macar 1 km de autostrada.

"Lipsa de productivitate a lui Berceanu ar trebui asumata si de prim-ministrul Tariceanu care ar trebui sa-si dea demisia sau cel putin sa ceara demisia ministrului sau incompetent", a spus Georgescu.

Un alt ministru intrat in colimatorul PSD este cel al Invatamantului, Mihai Hardau, pe care il acuza de nerespectarea promisiunilor de la inceputul mandatului sau cu privire la creearea unor proiecte de dezvoltare a invatamantului in valoare de minim 1,1 miliarde Euro.

"Chiar Calin Popescu Tariceanu si-a manifestat public intentia de a-l demite pe Hardau in momentul in care acesta nu-si va respecta promisiunile. Inca o data se pot vedea minciunile actualei guvernari, a afirmat senatorul PSD, deoarece si in momentul de fata nu se pune in discutie cererea demisiei lui Mihai Hardau" a spus Georgescu.

"Presedintele PNL Mures si in acelasi timp ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este vinovat de devastarea sistemului de sanatate prin proiectul sau de "management al spitalelor" pe care intentioneaza sa-l puna in practica in viitorul apropiat.

Pana acum nici un medic nu si-a depus candidatura, deoarece functia de manager de spital este incompatibila cu cea de medic si in acelasi timp tipul acesta de activitate necesita cunostinte vaste in domeniul economic", a incheiat liderul PSD.

Pe plan intern PSD Mures are de gand sa initieze unele discutii cu sindicatele pentru a se forma "un front comun impotriva nedreptatilor sociale existente in Romania". Acest lucru nu se va petrece decat dupa Conferinta Judeteana Extraordinara din 22 noiembrie, deoarece acolo se va stabili oficial punctele de discutie ale viitoarelor intalniri PSD Mures-sindicate.

Pe ordinea de zi a Conferintei Judetene, a declarat Ovidiu Natea, se vor mai afla dezbateri pe tema proiectului PSD numit "Romania Sociala", vor fi noutati in legatura cu modificarea statutului partidului si nu in ultimul rand se va stabili delegatia Muresului de la Congresul Extraordinar PSD din 10 decembrie.(I.A.)