Ruptura din PNL Sibiu se accentueaza. Presedintele organizatiei municipale, viceprimarul Eugen Mitea, a convocat, simbata, jurnalistii, pentru a-i asigura ca "PNL nu incepe si nu se sfirseste cu Cornel Stirbet".

Dupa ce vor afla pozitia oficiala a deputatului Stirbet, liberalii sibieni ar putea propune excluderea sa din partid, sau cel putin schimbarea din functia de presedinte al filialei judetene. Ei banuiesc ca oamenii lui Stolojan l-au obligat pe Stirbet sa demisioneze, vineri, din toate functiile centrale.

Cu sau fara Stirbet

Viceprimarul Eugen Mitea si vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Dicu, au reprezentat PNL Sibiu la intilnirea de la Oradea. Ei au aderat la „Rezolutia liberalilor din Transilvania si Banat", prin care ramin solidari cu aripa Tariceanu si cheama la unitate. Mitea spune ca problemele din partid nu pot fi ignorate, dar sustine ca ele nu trebuie sa stea in calea evolutiei politice a liberalilor.

"PNL joaca foarte bine pe scena politica. Nu incepe si nu se sfirseste cu Stirbet. Sintem la jumatatea mandatului si trebuie sa mergem mai departe", este de parere presedintele organizatiei municipale. La rindul sau, presedintele filialei judetene sustine ca are de gind sa ramina in functie si sa lupte, in continuare, alaturi de PNL.

"In calitate de presedinte al Filialei Sibiu, adresez un apel la judecata rationala si calm tuturor membrilor PNL din judetul Sibiu. Hotaririle care privesc calea de urmat a Partidului National Liberal le vom lua impreuna, in cadrul organismelor statutare ale partidului la nivel judetean", arata Stirbet.

Mina lui Stolojan

Sefii liberalilor sibieni cred ca deputatul Stirbet s-a lasat influentat de PD, din cauza oamenilor lui Theodor Stolojan. Presedintele organizatiei municipale a PNL Sibiu, Eugen Mitea, o vede pe Raluca Turcan in spatele deciziei radicale a lui Stirbet.

"Cred ca i-a fost fortata mina. Probabil s-a atasat mai mult de d-na Raluca Turcan si a avut mai multe discutii cu Stolojan", a spus Mitea. Deputatul independent Raluca Turcan a reactionat dur la aceste presupuneri, pe care le incadreaza intr-o atitudine de „imaturitate politica".

"Orice persoana care poate sa-si imagineze ca un om serios si responsabil, cum este dl deputat Stirbet, poate fi influentat, dovedeste ca nu are nici anvergura politica, nici ancorare in realitate", crede Raluca Turcan.

Conspiratia PD

Demisia deputatului Cornel Stirbet din functiile centrale, ca si celelalte lovituri de imagine din interiorul PNL, sint vazute drept incercari de compromitere a partidului. Care vin chiar de la partenerii de alianta. "Cineva urmareste ca imaginea PNL sa fie defaimata. Acel cineva, cu siguranta, este PD-ul", spune, transant, Eugen Mitea.

El considera ca PNL trebuie sa se regaseasca, in cel mai scurt timp, si are incredere ca „daca miine, PNL ar disparea, sau ar trece la platforma Stolojan, in urmatoarea zi ar aparea un altul, care va duce mai departe stindardul liberalismului". Gheorghe Dicu nu a criticat declaratiile senatorului PD Nicolae Neagu, prin care acesta privea cu rezerve candidatura "juniorului" Dragos Dicu la Parlamentul European. Insa a reiterat ca se urmareste schimbarea raportului de forte in Alianta".

Cu ochii pe "platformisti"

Mitea si Dicu i-au contrazis pe jurnalistii care au prezentat Sibiul drept "un judet platformist", afirmind ca sustinatorii lui Theodor Stolojan sint "cit sa umple o Dacie". Cu toate acestea, adeptii lui Tariceanu au anuntat ca vor lua masuri daca "platformistii" vor critica partidul, sau vor face propaganda in partid, ori in presa.

Cit despre Stirbet, asteapta ca deputatul sa-si nuanteze pozitia. „Nu putem sa-l excludem. Dl. Stirbet doreste sa ramina in PNL. Daca se va supune si va respecta statutul, cu siguranta va ramine in PNL.

Daca nu, colegii nostri de la Bucuresti vor hotari", a precizat Eugen Mitea.