Sibiul se teme sa concureze cu Bucurestiul, pentru festivitatea de Revelion. Johannis a anuntat, ieri, ca a survenit o modificare in programul pregatit pentru inceputul anului 2007, iar sibienii vor avea doua petreceri distincte, in doua nopti consecutive, una pentru aderarea Romaniei la UE si alta pentru debutul programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".

La cea de-a doua, sint asteptati presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si mai multi ministri din cabinetul acestuia.

Debut aminat

Programata initial pentru noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, festivitatea de deschidere a programului „Sibiu - CCE 2007" a fost aminata cu o zi, pentru a nu face concurenta Revelionului aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. "Conducerea Asociatiei Sibiu 2007 a decis ca evenimentul de deschidere a Programului «Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007» sa aiba loc in data de 1 ianuarie 2007, pentru a nu produce concurenta intre inaugurarea programului si sarbatoarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana", spune Klaus Johannis, primarul Sibiului si presedintele Asociatiei "Sibiu 2007".

Nopti incendiare

Primarul a anuntat ca, in noaptea de Revelion, va avea loc o sarbatoare dedicata aderarii, care va cuprinde concerte Scooter si Phoenix, dar si un foc de artificii deosebit de complex. Apoi, in noaptea de 1 spre 2 ianuarie va avea loc festivitatea de inaugurare a Programului "Sibiu - CCE 2007", care va aduce sibienilor si turistilor aflati in burgul de pe Cibin un concert extraordinar al Filarmonicii Natiunilor, alaturi de un spectacol pirotehnic de exceptie, sustinut de compania Groupe F.

Surpriza serii va fi un spectacol deosebit, sustinut de „veteranii" de la Smokie.

Oaspeti guvernamentali

La petrecerea din noaptea de 1 spre 2 ianuarie si-au confirmat deja participarea primul ministru Calin Popescu Tariceanu, alaturi de mai multi membri ai cabinetului sau. De asemenea, la manifestarile programate la Sibiu au fost invitati presedintele Romaniei, comisarul european pentru cultura si educatie, precum si alte oficialitati din state europene.

Surse guvernamentale au declarat ca este posibil ca la eveniment sa participe si ministrul de Externe al Germaniei, stat care va prelua la 1 ianuarie 2007 presedintia semestriala a UE.