Scandalul ce a urmat alegerilor generale de la Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Timisoara a reizbucnit, recent, cu si mai mare intensitate. Aceasta, dupa ce presedintele institutiei, Georgica Cornu, a demarat procedurile de excludere din organizatie a unuia dintre fostii membri marcanti ai colegiului de conducere.

Este vorba despre Maria Grapini, fosta directoare adjuncta, care inainte de alegeri, in calitate de sef al Comisiei de evaluare a candidaturilor, a incercat sa blocheze ascensiunea lui Cornu catre functia suprema, nevalidandu-i dosarul.

Ulterior, in urma solutionarii favorabile a contestatiei, actualul sef a revenit in competitie si chiar a castigat-o. Neimpacata cu ideea ca mediul de afaceri urma sa fie condus de o persoana a carei candidatura a respins-o initial, Maria Grapini a anuntat, imediat dupa adunarea generala a CCIA, ca va cere Justitiei anularea rezultatelor si organizarea altor alegeri.

"Domnul Cornu nu este un om de afaceri onest, are datorii la Camera, are datorii in banci, iar in cazul in care va ramane presedinte nu cred ca-si va duce mandatul pana la capat", avertiza femeia de afaceri la inceputul lunii mai.

Tot atunci, ea a sesizat instanta asupra asa-ziselor fraude din timpul alegerilor si a faptului ca Georgica Cornu ar fi castigat sefia institutiei in urma unor aranjamente.

"Nu accept ca Grapini sa-si bata joc de Camera"

Reactia presedintelui CCIA nu a intarziat sa apara, chiar daca acest lucru a venit dupa aproape sase luni de tacere. Zilele trecute, acesta a solicitat Colegiului de Conducere sa fie de acord cu excluderea Mariei Grapini si a reprezentantilor firmei sale din toate structurile celei mai importante organizatii patronale din Timis.

Propunerea lui Cornu a cazut la vot, insa acest esec nu l-a demobilizat. "Am dat unor juristi sa-mi faca o alta motivare pe lege si o sa revin cu aceasta problema la o alta sedinta de Colegiu. Exista o prevedere in statut care spune ca toti cei care prin actiunile lor afecteaza imaginea organizatiei isi pierd calitatea de membru. Ne permite sa retragem calitatea de membru oricui.

Nu accept ca doamna Grapini sa-si bata joc de Camera. Cand am fost ales ca presedinte am promis ca voi face ordine. Nu este posibil sa ramanem pasivi cand Maria Grapini ne balacareste pe la toate instantele de judecata. Nici nu stie ce vrea. Dupa ce plangerea sa a fost plimbata pe la Comercial si Contencios, acum a ajuns la Curtea de Apel. Toata lumea si-a declinat competenta de solutionare.

Am gasit o notare de-a sa pe un document al Camerei, unde scrie negru pe alb - "nimeni si nimic nu ma poate opri sa-mi aplic ideile"", a declarat presedintele CCIA.

Desi se afla la Barcelona, unde a fost invitata in calitate de presedinte al Federatiei Patronale din Industria Usoara din Romania, femeia de afaceri a acceptat o discutie pe tema potentialei sale excluderi din randul membrilor CCIA. "Motivatia acestei actiuni este una lipsita de etica.

Eu sunt membru fondator, am foarte multe trofee luate de la Camera, iar societatea mea este una fara probleme, nu ca ale lui, cu o sumedenie de procese. I-am dat in judecata si solicit anularea rezultatelor alegerilor, pentru ca am dovezi ca nu s-a respectat statutul. Eu am facut foarte multe pentru mediul de afaceri timisorean. Daca instanta nu-mi va da dreptate, OK, voi respecta acea decizie.

Pana atunci cred ca domnul Georgica Cornu confunda planurile", a ripostat Maria Grapini.