Un barbat din comuna timiseana Varias a fost arestat, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru trafic de droguri, dupa ce autoritatile din vestul tarii l-au prins in timp ce fura cannabis de la o statiune de cercetari din localitate.

S-a stabilit ca suspectul facea parte dintr-o retea care actiona in judet, profilata pe furtul si prelucrarea, respectiv comercializarea drogului printre adolescentii din zona.

Potrivit politistilor, Florin Constantin (27 ani), din Varias, era cel care se ocupa atat de sustragerea cannabisului, cat si de prelucrarea acestuia cu ajutorul unor dispozitive artizanale de macinat frunzele si confectionat tigari.

Intreaga actiune de prindere si anihilare a retelei a fost coordonata de lucratori ai Directiei Politiei de Frontiera (DPF) Timisoara, sub supravegherea procurorilor DIICOT si cu sprijinul ofiterilor din cadrul SRI Timis, Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna si al IPJ.

"In urma unei descinderi domiciliare la locuinta suspectului au fost descoperite 660 de grame de cannabis, ce urmau sa fie portionate si vandute, a caror valoare pe piata de consum a drogurilor este de peste 20.000 RON", a declarat purtatorul de cuvant al DPF Timisoara, comisarul Viorel Alexe.

Tot la locuinta lui Florin Constantin au fost descoperite si dispozitivele de confectionat tigari. Anchetatorii mai sustin ca marfa era livrata sub forma de tigari sau in pelicule de cate un gram. Au fost identificati 20 de consumatori din localitatea Varias, tineri cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani, adusi si ei in fata instantei cu ocazia arestarii principalului suspect.

S-a mai stabilit ca acestia plateau pentru o astfel de tigara intre 15 si 30 RON.

Tribunalul Timis a emis pe numele lui Florin Constantin un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile si risca o pedeapsa intre 3 si 15 ani de inchisoare.